Sport

Ráhajt Londonra Nguyen Anasztázia

Remekül sikerült edzőtáboron jutott túl a sprinter Nguyen Anasztázia, aki az elmúlt két hétben Málagában készült a szabadtéri idényre.

Különös távokon futott egyéni csúcsok, kemény munka és néhány irigylésre méltó kikapcsolódási program jellemezte Nguyen Anasztázia málagai edzőtáborát.

A 100 és a 200 méteres síkfutásra specializálódott atléta ha már ott volt, nem töltötte haszontalanul az időt.

„Jó időben nagyon hasznos edzéseket végeztünk, szerencsére a mennyiségi munka mellett a minőséget sem felejtettük el” – mondta hazatérése után Nguyen Anasztázia. “Mindent elvégeztünk, amit edzőm, Szabó Dezső előzetesen összeírt, legyen szó futó vagy erőnléti edzésről. Futottunk időre is, de ez még relatív, százon például nem szabad a legjobbamhoz viszonyítani, hanem azt kell nézni, a korábbi hasonló időszakokban hol tartottam. A helyzet biztató, úgy különösen, hogy nyolcvan és százötven méteren egyéni csúcsot értem el.”

A málagai táborban dőlt el, amennyiben minden feltételnek sikerül megfelelni, Anasztázia a fő célnak tekintett riói olimpia előtt már a londonin is szeretne részt venni. „A júliusi junior-világbajnoksággal bezárólag szeretném megfutni a szintet, ami nem lesz könnyű” – mondta a fiatal atléta. “11.38 másodpercet kell elérni, az én egyéni csúcsom jelenleg 11.55. Majdnem két tized a különbség, meglátjuk, lehet-e ennyit javulni. Reménykedem benne, a pályám során 2009-ben előfordult, hogy ennyi idő alatt több mint két tizedet is faragtam a legjobbamból. Jó lenne most is, de ez sokkal nehezebbnek tűnik.”

Májustól, az első szabadtéri versenyektől kiderül, mennyire nehéz a küldetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik