Sport

Sikerrel zárul az ARAK AKTÍV városi döntője

Ötödik alkalommal rendezte meg Székesfehérváron az ALBA REGIA Atlétikai Klub Utánpótlás Atlétikai Központ az ARAK AKTIV versenysorozat városi döntőjét.

A szeszélyes áprilisi időjárás ellenére ismét megteltek a Sóstói Stadion atlétika pályájának lelátói. Három versenyszámban csaptak össze az iskolai fordulókból továbbjutott osztályok a “legAKTIVabb osztály” és a “legAKTIVabb iskola” címekért.

Tavaly tavasszal rendhagyó jelleggel új helyszínen, a Sóstói Stadion atlétika pályáján rendezte meg az ARAK az AKTIV városi döntőjét. Idén is erre készültek a versenysorozat fináléjába jutott osztályok. Az időjárás miatt az eredeti négy helyett három versenyszámban: gátfutás, helyből hármas- illetve ötösugrás valamint hosszú váltó futás számokban döntötték el az osztályok nyolcfős váltói a “legAKTIVabb osztály” és a “legAKTIVabb iskola címeket.

A körülményekhez idén tavasszal is a Tóvárosi Általános Iskola csapatai alkalmazkodtak a legjobban. Magabiztosan hat évfolyamból ötöt megnyerve hódították vissza a “legAKTIVabb iskola” címet.

Az elmúlt döntőkhöz képest talán még szorosabb küzdelem alakult ki a dobogós helyezésekért. Idén tavasszal a Németh László Általános Iskola csapata végzett a második helyen, megelőzve a tavaly őszi bajnok Hétvezér Általános Iskolát. E három iskola versenyének színvonalát jelzi, hogy a terematlétikai országos döntőkön is évek óta sikeresen képviselik Székesfehérvárt. Ehhez mérten nevezhető kiválónak a negyedik helyezett Széna Téri Általános Iskola és az István Király Általános Iskola ötödik helyezése is.
Idén a hatodik helyet a Kossuth Lajos, a hetediket a Felsőváros a nyolcadikat pedig a Zentai Úti Általános Iskolák csapatai szerezték meg.

Öt verseny távlatából elmondható, hogy országos szinten is egyedülállóan izgalmas és hangulatos versenyeket láthatott a helyszínre kilátogató Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Dornbach Ildikó szakmai igazgató, valamint Molnár Ferenc utánpótlás szövetségi kapitány, és a népes szurkolótábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik