Sport

Még négy lépés van hátra

Bálizs Bence, Kovács Csaba és Kevin Primeau, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitány értékelte honlapunknak a japánok elleni győzelmet.

Amint arról már írtunk, a magyar jégkorong-válogatott győzelemmel kezdett a divízió I-es világbajnokságon, a mieink nagyon fegyelmezett játékkal verték 5-1-re Japánt. Honlapunk természetesen megszólaltatta főszereplőket is.

“Az első lépés mindig nehéz egy ilyen világbajnokságon, most viszonylaghamar meg tudtunk nyugodni az első harmad jó játéka láttán” – adott gyorsértékelést a Sport24-nek a mérkőzés után Kovács Csaba, a negyedik magyar gól szerzője.

“A védekezésünket kell kiemelni, tudtuk, hogy ez a kulcs ezen a tornánminden mérkőzéshez. Bálizs Bence parádésan védett. Azt gondolom, hogyvan elég tehetség a csapatunkban, gólokat mindig fogunk tudni lőni. Nem szabad nagyon elszállni ettől a győzelemtől, fontos lépés volt, de még négy nagyon nehéz lépés hátravan” – foglalta össze a meccset a játékos.


Kevin Primeau
szövetségi kapitány a siker kulcsaként a fegyelmezettséget emelte ki, hogy jól működtek együtt, és hogy nem bonyolították túl a játékot.

“Úgy vártam már ezt, mint a kisgyerek a karácsonyt” – mondta a meccs legjobbja, a vb-újonc Bálizs Bence. Elárulta, hogy izgulni viszont nem izgult a mérkőzés előtt, volt ideje felkészülni a feladatra. A meccselső gólját pedig így idézte fel: “Annak nagyon örültem, mikor Magó(Magosi Bálint) bevágta” – mosolyodott el a 21 esztendős kapus, akinek nevét már az első harmadban skandálta a több száz fős magyar szurkolótábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik