Sport

Rangadóra hangolva

Szombaton megkezdődik a női kézilabda bajnokság rájátszása az 5.-8. helyért, az Alcoa FKC a Vác csapatát fogadja a Köfém csarnokban.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, Vácott kellemetlen vereségbe szaladt bele az Alcoa FKC csapata, úgyhogy mindenképpen szeretnék ezt a csorbát kiküszöbölni Konkoly Csaba tanítványai a szombaton 17 órakor kezdődő rangadón. Arra, pedig bizonyára sokan em,lékeznek, hogy még december végén a két csapat utolsó fehérvári meccseén kétgólos Alcoa siker (28-26) született.

A Köfém Sportcsarnokban aratott decemberi FKC-győzelem a fehérváriak sorozatban ötödik sikerét jelentette hazai pályán a Vác ellen. A váciak utoljára 2003. szeptemberében – azaz nyolc és fél éve – tudtak két ponttal távozni az Alcoa otthonából. 2006. októberében 26-26-os döntetlent játszott a két csapat, aminek következményeként Szabó Edinát Vura József váltotta a Cornexi-Alcoa kispadján.

A héten a klubbal szerződést hosszabbító Horváth Bernadett legutóbb nem tudta bevenni a Duna-partiak hálóját, ám tisztában van azzal, hogy jóval összeszedettebb teljestíményre lesz szükségük ahhoz, hogy győzzenek, mint legutóbb.

– Szeretnénk nekik visszavágni a múltkori vereségért. Ehhez elsősorban a védekezés keménységén kell javítanunk, a támadásoknál pedig nagyobb koncentrációra lesz szükségünk. Már sokszor bebizonyítottuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, amit a jelenlegi pozíciónk mutat. A Vácot egyszer legyőztük már a Köfém Sportcsarnokban ebben az idényben, így most is csak a győzelem lehet a célunk. Hazai pályán, ilyen fantasztikus közönség előtt mindig könnyebb játszanunk, mint az idegenbeli meccseken. Fontos, hogy minél több pontot szerezzünk a rájátszás során, mert reméljük, mind a Győr, mind a Fradi megnyeri a kupadöntőjét májusban, és akkor újra kiléphetünk a nemzetközi porondra. – fogalmazott a beállós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik