Sport

Hetényi és Szuper sem védhet a vb-n

Kevin Primeau szövetségi kapitány a csütörtök délelőtti edzés után kijelölte Magyarország keretét a divízió I-es jégkorong-vb-re.

Kevin Primeau szövetségi kapitány utolsó keretszűkítésének Pleszkán József kapus, Kiss Dániel és Orbán Attila hátvéd és Pavuk Attila csatár lett az “áldozata”.

A kapitány nem számít a Finnországból az eredetileg ígért április 10-i határidőt lekéső, lázas beteg Hetényi Zoltánra és a Kazahsztánban légióskodó Szuper Leventére, aki csak a harmadik mérkőzésen tudott volna csatlakozni a többiekhez.

Így azok a kapusok kaptak bizalmat, akik végigdolgozták a felkészülési időszakot a Jégpalotában. Eldőlt az is, hogy nyolc hátvéd játszik a vb-n, Hetényi Péter, valamint Bálizs Bence, Láda Balázs, Mihály Árpád és Hári János is első felnőtt világbajnokságára készül. A magyar válogatott pénteken utazik Ljubljanába, ahol vasárnap játssza első mérkőzését, Japánnal.

A divízió I-es jégkorong-vb-re utazó magyar keret
Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár), Budai Krisztián (Miskolc)
Hátvédek: Hetényi Péter, Horváth András, Láda Balázs, Sille Tamás, Tokaji Viktor (Fehérvár), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Szélig Viktor (Briancon, FRA-1)
Csatárok: Benk András, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Magosi Bálint, Mihály Árpád, Sikorcin Ladislav, Sofron István, Vas Márton (Fehérvár), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (Modo, SWE-1.), Bartalis István, Vas János (Troja-Ljungby, SWE-2.)
A világbajnokság programja
Április 15., 13:00 Japán–Magyarország
Április 16., 13:00 Magyarország–Ukrajna
Április 18., 20:00 Szlovénia–Magyarország
Április 19., 16:30 Magyarország–Ausztria
Április 21., 16:30 Magyarország–Nagy-Britannia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik