Sport

Most elmaradt a Babos-bravúr

Babos Tímea három szettben vereséget szenvedett az ötödik helyen kiemelt Kaia Kanepitől a 220 ezer dollár összdíjazású koppenhágai tenisztornán.

Az első szett nagy csatát hozott a dán viadal második fordulójában, az észt Kaia Kanepi pedig ha nehezen is, de 7-5-re legyűrte Babos Tímeát. A fiatal magyar lány mint Date-Krumm Kimiko ellen, most is vissza tudott jönni a meccsbe, a második játszmát ugyanis 6-4-re nyerte meg az ötödik kiemelt ellen.

A döntő felvonás még az eddiginél is kiélezettebb volt, kétszer-kétszer brékelték egymást a felek, így jutottak el 6-6-ig, következhetett a rövidítés. Kanepi nagyon elcsípte a tie-break elejét, Babos pedig hiába próbált meg visszakapaszkodni, ezúttal nem jött össze a bravúr, így bő két és fél óra alatt kikapott észt ellenfelétől.

“Úgy érzem, hogy ma is győzhettem volna, igaz hétfőn is ilyen szoros mérkőzésem volt – fogalmazott a 18 éves tehetség a csapattól kapott közleményben. – Nagyon sajnálom az első szettet, jó esélyem volt annak a megnyerésére. Kanepi hihetetlenül magas szinten teniszezett, de még így is vissza tudtam jönni a mérkőzésbe. Sajnos a végén a rövidítést már nem tudtam irányítani, nem volt esélyem annak a megnyerésére.”

Ezzel az is eldőlt, hogy a magyarok számára befejeződött a koppenhágai WTA-torna, másik honfitársunknak, a selejtezőből főtáblára jutó Czink Melindának az első kör jelentette a végállomást.

Eredmény – WTA-torna, Koppenhága, 2. forduló
Kanepi (észt) – Babos 7-6, 4-6, 7-6 (7-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik