Sport

Erre nem számítottunk

Az idegenben aratott győzelem után nagy meglepetésre mégsem tudott nyerni a Videoton FC Sóstón az MTK ellen, és nem jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Kapcsolódó cikkek

A találkozó előtt otthont adott a fehérvári létesítmény a Sport M Kupa (korábban Szabad Föld Kupa) egyik elődöntőjének is, ahol az andráshidai Tarr Sprint ASC a Bólyi SE csapatával mérkőzött. Itt a bólyiak a rendes játékidő 1-1-re végződött, a büntető párbajt, pedig a bólyiak nyerték, és jutottak a sorozat döntőjébe, ahol majd a szerdán sorra kerülő Jánossomorjai SE – Töltéstava SE győztesével mérkőzhetnek.

A két csapat legutóbbi összecsapásán a második félidőben kétgólos hátrányból állt fel a Videoton, és innen tudott nyerni a csereként beállt Nikolics Nemanja büntetőből elért találatával. Azon a meccsen az MTK igencsak meglepte ellenfelét, és mind a mai napig vihart kavar a mérkőzés utolsó szakasza, amikor nem kevesebb, mint három sárga, és egy piros lapot osztott ki Fábián Mihály játékvezető. Ezek után Garami József a kék-fehérek mestere így fogalmazott „Már a párharc megkezdése előtt is a Videoton volt az esélyesebb a továbbjutásra, az első meccs eredményének ismeretében pedig ez hatványozottan igaz. Reálisan csak kétgólos győzelemmel juthatunk be a fináléba, de nem adjuk fel azonban a reményt.”

A fővárosiak mindenesetre az NB II Nyugati csoportjában öles léptekkel haladnak a bajnoki cím megszerzése felé, tizennyolc ponttal vezetnek az őket üldöző Gyirmót FC előtt. Így azt is lehetett mondani, hogy ez a kupamérkőzés amolyan felkészülés is lehet számukra az NB I-re. Más kérdés, hogy ezúttal is árgus szemekkel lesték a fehérvári szurkolók, és kisebb fajta fogadásokat kötöttek arra, vajon milyen összetételű gárda játszik, hiszen azt már megszokhatták, hogy általában más csapat lép pályára a bajnokin, és más a kupákban. Ez most sem volt másként. Az összeállításból azonban nyomban kitűnt, hogy a Vidi igazán komolyan veszi a visszavágót, hiszen lényegében az NB I-ben szereplő együttese futott ki a pályára. A meccs kezdete előtt öt perccel mindenkit meglepve beindult az automata locsoló berendezés, így kellőképpen nedves gyepszőnyeget várta a feleket.

Ez az első percekben több gondot okozott az MTK-nál, csúszkáltak is rendesen a játékosok. Olyannyira, hogy hat percen belül Nikolics Nemanja akár háromszor is bevehette volna Hegedűs Lajos kapuját. Aztán Kanta József alaposan lelohasztotta az addig bőszen szurkoló Vidi hívek kedvét, mivel a 21. percben 25 méterről ellőtt szabadrúgását Mladen Bozsovics alaposan benézte. Ezzel azonban még nem volt vége, mivel Tischler Patrik is betalált, így kísértetéjesen kezdett hasonlítani a meccs az első találkozóhoz, ráadásul innentől már a fővárosiak voltak a továbbjutók. Majd még a félidő vége előtt cserére kényszerült a hazai csapat, egy sprintnél Alvaró Brachi elesett, nem bántotta senki, nagy valószínűséggel elszakadt a védő combizma. Helyette beállt Torghelle Sándor, most már két támadóval rohamozta a Vidi Hegedűs kapuját.

A szünet után küszködött a fehérvári gárda, teljesen beszorították ellenfelüket, de csak nem akart megszületni a számukra mindent eldöntő találat. Pontosabban lőttek ugyan három gólt is Nikolicsék, de mindegyiket leshelyzet előzte meg, így jól döntött Farkas Ádám játékvezető. A végjáték akárcsak két hete, ismét paprikás volt, három kiállítással tarkítva, ám most ez nem zavarta meg a vendégeket, akik a sorozat hatalmas meglepetését okozva jutottak a kupadöntőbe.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – MTK Budapest 0-2 (0-2)

Székesfehérvár, 1550 néző

Vezette: Farkas Á. (Kelemen A., ifj. Varga G.)

Videoton: Bozsovics – Brachi (Torghelle, 41.), Vinícius, Caneira, Szolnoki – Tóth B., Sándor Gy. –  Gyurcsó (Oliveira, a szünetben), Mitrovics (Kovács I., 69.), Walter – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Kálnoki Kis, Szekeres, Vadnai – Kanta J., Vukmir, Zsidai – Könyves (Vass P., 88.), Tischler, Frank (Nikházi, a szünetben)

Szakmai igazgató: Garami József

Gólszerzők: Kanta J. (0-1), 21., Tischler (0-2) a 31. percben

Kiállítva: Tischler (a második sárga lap után) a 72., Walter (fellökte Nikházit) és Nikházi (Walter buktatásáért) a 81. percben

Edzőszemmel:

– Úgy gondoltuk, hogy lesznek olyan momentumok a mérkőzésen, amikor felül tudunk kerekedni ellenfelünkön. Játékosainkra nem tudunk rosszat mondani, mert végig hajtottak, a maximumot kiadták magukból. Tudtunk helyzeteket kialakítani a pálya minden pontján, három alkalommal sikerült is betalálnunk, de sajnos lesen voltak a játékosok. Több mindent megpróbáltunk, átálltunk három védőre, a középpályán is változtattunk, de egyszerűen ma nem volt szerencséjük a játékosaimnak.  – Paulo Sousa a Videoton vezetőedzője.

– Nagyszerűen kezdett a Videoton az első húsz percben, ezt a szakaszt megúsztuk, és utána mi is szóhoz jutottunk. A meccs előtt bíztam abban, hogy talán tudunk gólt szerezni. Mentálisan erős volt a csapat, az utolsó húsz percben óriási volt a nyomás rajtunk, de egy kis szerencsével nem kaptunk gólt. Annak örülök, hogy a csapat végig jól küzdött, és ez egyfajta erőt jelenthet a későbbiekben.  – Garami József az MTK vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik