Sport

Babos Tímea nagy győzelmet aratott

A magyar teniszező meccslabdákat hárítva győzte le a japán Date-Krumm Kimikót  a koppenhágai, 220 ezer dollár összdíjazású fedettpályás női tenisztorna első fordulójában.

A májusban 19 éves Babos Tímea – aki a kínai Quanzhou-ban rendezett januári viadal döntőjében épp Date-Krummtól kapott ki – alig fél óra alatt elvesztette a nyitószettet.

A folytatásban a 23 évvel (!) idősebb rivális 5-4-nél már a mérkőzésért szervált, ám Babos elvette az adogatását, majd a 6-4-re megnyert rövidítéssel kiharcolta a harmadik szettet.

Az utolsó felvonásban 2-2 után a japán veterán sorozatban három játékot nyert, és 5-3-nál két meccslabdája is volt saját szervájánál, ám a magyar ismét brékelt, és a következő négy gémet besöpörve hozta a mérkőzést.

“Date remekül kiszámította az ütéseimet, szokásának megfelelően nagyon laposan játszott, a labda pedig alig pattant fel ezen a borításon” – mondta Babos. “Így nem tudtam azt a játékot játszani, amire korábban készültünk, képtelen voltam megtámadni az ellenfelem ütéseit. A második szett elején már kezdtem megtalálni a játékomat, a vége felé pedig már bátrabb is voltam. Kiismertem a játékát, felvállaltam a váratlan dolgokat, ezekkel pedig megzavartam a japánt.”

Babos elmondta, hogy a harmadik szettben a labdacsere néhány percre elbizonytalanította.

“Date ekkor ismét nagyon jól teniszezett, újra brékelt, pedig jól adogattam, de 3:5-nél két nyerő ütéssel hárítottam a meccslabdáit. Utána pedig már viszonylag könnyen brékeltem ismét.”

A találkozó 2 óra 17 percig tartott. Babos a második körben az ausztrál Anastasia Rodionovával vagy az ötödik helyen kiemelt észt Kaia Kanepivel csap össze.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a torna főtáblájára feljutott Czink Melinda is.

Eredmény – WTA-torna, Koppenhága, 1. forduló
Babos Tímea – Date-Krumm (japán) 1-6, 7-6 (7-4), 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik