Sport

Két pontot hagyott a Vidi Szombathelyen

Már két góllal vezettek a piros-kékek, de a végére kiegyenlített a Haladás.

Kapcsolódó cikkek

A találkozó első felében jobbára a hazai csapat veszélyeztetett, de a félidő további részében már fehérvári rohamokat láthatott a mintegy háromezer főnyi nézősereg késői telet idéző időjárásban. Aztán a 41. percben Felipe Oliveira tört be a 16-oson belülre, kicselezte szinte a teljes hazai védősort, majd középről, 5 méterről a kapu bal oldalába lőtt. Majd szikrázó összecsapásokkal folytatódott a második félidő, és akár sportágat is válthattak volna a játékosok, annyit csúszkáltak a nedves fűben.

Az 58. percben a Videoton megszerezte második találatát, ugyanis Guzmics Richárd kezezése után Sándor György bizonyult biztos ítéletvégrehajtónak. Már zsebben érezhette a fehérvári gárda a három pontot, amikor előbb a 65. percben szépített egy fejesből a legújabb helyi tehetség, Radó András. És még nem volt vége. Bár a gól után négy perccel Sándor duplázhatott volna, de lövése a kapufát találta telibe, míg a 69. perc meghozta az egyenlítést a zöld-fehérek számára. Nagy Gábor jobboldali beadását fejelte hat méterről Mladen Bozsovics lába között a kapu közepébe.

Jegyzőkönyv:

Haladás Sopron Bank – Videoton FC 2-2 (0-1)

Szombathely, 3000 néző
Vezette: Németh Á. (Lémon, Kispál)

Haladás: Rózsa – Búrány (Schimmer, a szünetben), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Iszlai, Rajos – Radó (Oross -, 81.), Nagy G., Halmosi – Ugrai (Kulcsár -, 61.)

Vezetőedző: Artner Tamás

Videoton FC: M. Bozsovics – Brachi, Caneira, P. Vinicius, Szolnoki – Tóth B., Mitrovics – Sándor Gy. (Nikolic N., 70.) – F. Oliveira, Walter (Gyurcsó, 82.), Torghelle (Kovács I., 87.)

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Radó, Halmosi illetve F. Oliveira, Sándor Gy. (11-esből)

Edzőszemmel:

– Gratulálok a Vidinek, azt kaptuk, amire számítottunk. Nagy erőt vonultattak fel ellenünk. A játékosaink azonban magukévá tették azt a gondolatot, hogy mindent meg kell tenni a sikerért. Egyre több fiatalnak tudunk lehetőséget adni, akik élnek is ezzel, ez külön öröm. Gratulálok a csapatomnak, óriási eredményt értek el a játékosok az ország egyik legjobb csapata ellen. –  Artner Tamás a Haladás vezetőedzője

– A mérkőzést jól kezdtük, sikerült a játékot irányítanunk. Domináltunk, a mi akaratunk érvényesült. 2-0 után is megőriztük az előnyünket. Két olyan szituációból kaptunk két gólt, melyekből máskor nem szoktunk. De előre kell néznünk, így a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. – Paulo Sousa a  Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik