Sport

Presztízsmeccs előtt

A Videoton FC a 23. fordulóban Szombathelyen lép pályára, Kovács István számára nem véletlenül kiemelt fontosságú a meccs.

A 20 esztendős középpályás a tél folyamán költözött a koronázó városba, és először látogat haza, és léphet pályára nevelőegyesülete ellen. A tehetség eddig a bajnokságban három meccsen lépett pályára a Videotonban – kétszer be, egyszer, pedig lecserélte őt Paulo Sousa. Először a piros-kék szerelést a csapat spanyolországi edzőtáborozásán ölthette fel, a CSZKA Moszkva elleni mérkőzésen, míg a Magyar Kupában, és a Ligakupában is egyaránt három-három alkalommal kapott hosszabb, rövidebb időre szerepet.

– Miután a Haladás volt eddig az egyetlen csapatom, nem tudom, milyen érzés korábbi klub ellen szerepelni. Mióta idejöttem ezt a mérkőzést vártam, de természetesen nem fogom túllihegni. Ez is egy a bajnoki mérkőzések közül, remélem, hogy három ponttal gazdagabban térünk haza Szombathelyről. Még nem kapott ki a Haladás, bízom abban, hogy a lefújás után mi elmondhatjuk, hogy le tudtuk őket győzni. Nehéz mérkőzésre számítok, nagyon jó erőkből áll volt csapatom, de úgy érzem minden téren jobb a Videoton. Akire azonban oda kell figyelni az nem más, mint Radó András, ő most robbant be, ugyanolyan fiatal, mint én. Nagyon jól érzem magam Székesfehérváron, a játékosok és a szakmai stáb is befogadott. Persze, ha eldöntenék egy-két meccset, még jobban beilleszkednék. Szerdán Ligakupa-elődöntőt vívtunk a Lombard Pápával, kezdőként léptem pályára, remélem, Szombathelyen is megkapom a bizalmat. Mindenesetre már várom, biztosan óriási élmény lesz pályára lépni a Rohonci úton. – nyilatkozta a játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik