Sport

Visszapillantó: Mesteri értékelés

A Videoton FC kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutott a Ligakupa döntőjébe, Paulo Sousa értékelte a Pápa elleni meccset.

Természetesen örült a továbbjutásnak a Vidi portugál mestere, ám nem rejtette véka alá véleményét a sorozat döntőjének lebonyolításáról. Megtudtuk azt is, hogy a sokakáltal „lesajnált”, második számú kupa igenis fontos a klub számára.

Ez, pedig egyáltalán nem mindegy, hiszen egy kupagyőzelem immár azt jelentené, hogy igazi Ligakupa-specialista a fehérvári gárda, mivel még FC Fehérvár néven két alkalommal – 2007/08, és 2008/09 – az élen végeztek.

– Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. A találkozón az volt a fontos, hogy kontrolláljuk a mérkőzést. Ez sikerült is. Fiatal játékosoknak is lehetőséget tudtunk adni, akik élvezték is ezt a lehetőséget. Ugyanakkor számomra furcsa, hogy azt érzékelem, sokan a Ligakupát nem veszik komolyan, nekünk azonban alapelvünk, hogy minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, így a Ligakupa-meccseket is. Egy sorozat, legyen az akár bajnokság, kupa vagy Ligakupa, mind-mind verseny, és ezért egyenlő szinten is kellene kezelni ezeket. Ráadásul ez üzlet a TV-nek, a szövetségnek és a kluboknak is, így számomra nem is igazán érthető, hogy miért esik a Ligakupa más megítélés alá. Ezt az is bizonyítja, hogy a szövetség például a döntő helyszínét – a Magyar Kupával ellentétben – nem semleges helyszínen rendezi, hanem sorsolással döntött róla. Ezt nem azért mondom, mert mi leszünk idegenben, mert ha a döntőbeli ellenfelünknek kéne hozzánk utaznia, azt sem tartanám igazságosnak. Ezzel az eljárással egyértelmű, hogy valamelyik csapatot előnyben részesíti az MLSZ. A legfontosabb azonban, hogy ott leszünk a fináléban. – nyilatkozta klubja honlapján a piros-kékek vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik