Sport

Szimonetta százon teljesít

Planeta-Szimonetta(2)(1024x768).png (Planéta Szimonetta)
Planeta-Szimonetta(2)(1024x768).png (Planéta Szimonetta)

7 éves kora óta szenvedélye a kézilabda. Planéta Szimonetta mindene a sport, de emellett az iskolapadban is kitűnően teljesít.

Törzshelyén a Magvassy Mihály Sportcsarnokban randevúztunk. Bevallom hősiesen korábban nem ismertem, csakúgy, ahogy a kézilabdát sem követtem nyomon napi szinten. Egészen idáig. Mert Planéta Szimonetta kedvességével meggyőzött arról, hogy ez a labdajáték az egyik legszebb a világon, és arról is, hogy fiatalon igenis érdemes küzdeni a célokért. A balkezes, jobb átlövő a sportágban is ritka csillagnak számít!

Győr24: Egészen pici voltál mikor szüleiddel Kazincbarcikáról Győrbe költöztetek. De mégis mikor találkoztál először a kézilabdával?

Planéta Szimonetta: 7 éves koromban léptem elsőként a pályára, a szüleim hoztak ki egy mérkőzésre, és azonnal beleszerettem a sportágba, úgy döntöttem ez lesz az életem. Ez az elhatározás folyamatosan erősödött bennem, főleg mikor serdülőből juniorba, majd juniorból a felnőtt csoportba kerültem. Jelenleg az Audi ETO KC II. – NB1 B-s csapatát erősítem, de mellette benne vagyok a junior válogatottban és már a BL-ben is pályára léptem.

– Győr24: Ez bizonyára rengeteg felkészülést igényel. Hogyan telik egy napod?

P.Sz.: Reggel edzés, aztán indulás az iskolába. Aztán délután egy újabb edzés, tanulás, fekvés, alvás. Nagyjából ennyi, reggel újra indul a körforgás. De a szabadnapokon szerencsére van időm feltöltődni, olyankor találkozom a barátaimmal, elmegyünk moziba vagy sétálni, de olvasni is nagyon szeretek, az is kikapcsol.

Győr24: Ha már az iskolát említetted muszáj megkérdeznem, hogy hogyan lehet a sportot és a tanulást összeegyeztetni?

P.Sz.: Nagyon nehéz. (nevet) De azt hiszem ez minden sportolónál így van. Aki tudja, hogy mit szeretne megvalósítani az életében, annak muszáj időt szakítania azokra a dolgokra, amelyek hozzásegítik céljai eléréséhez. Én az iskolára és a kézilabdára is nagy hangsúlyt fektetek.

Győr24: Akkor mik is pontosan a konkrét célok?

P.Sz.: Mindenképpen a magyar válogatottban szeretnék meghatározó játékos lenni, jó eredményeket elérni az olimpiákon, az Európa- és világbajnokságokon, az ETO-val BL győztes lenni, de persze szeretnék továbbtanulni is, hiszen a sportkarrier egyszer véget ér…

– Győr24: Kicsit ugyan közhelyes, de muszáj megkérdeznem: van, akire felnézel?

P.Sz.: Mindenkire felnézek, aki a sportágban profi, aki már eredményeket tud felmutatni.

Győr24: Van esetleg mottód, ami mindig ott lebeg a szemed előtt?

P.Sz.: Igen, mégpedig az, hogy mindig, mindent bele kell adni és mindig 100 százalékon teljesíteni! A sport már csak így működik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik