Sport

Másodjára is Szolnok-verés

Akárcsak Szolnokon, hazai pályán is nyerni tudott az Albacomp Fehérvár a bajnoki címvédő ellen, és második lett az alapszakaszban.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmakban gazdag, bajnoki döntőnek is beillő találkozót láthatott a Vodafone Sportcsarnokba kilátogató két és félezer szurkoló. Kétségtelen, hogy már az első tíz percben parádézott az Alba, kis túlzással átrohant ellenfelén. A tetejébe még jól is dobtak kintről, és a lepattanók gyűjtésében is jeleskedtek. Mindenesetre először a 7. percben vezettek először Simon Balázsék tíz egységgel, és a negyed végére is csupán egyel kevesebbel zártak. A folytatásban folyamatosan megmaradt ez a tíz pont körüli különbség, amely akár több is lehetett volna, amennyiben néhányszor a túlzott akarás hibákba nem torkollik.

A nagyszünet után 6-0-as rohammal indított a Fehérvár, elsősorban a végig extrateljesítményt nyújtó Keller Ákos vezérletével. Majd jó darabig nem láthattunk pontokat, a meccs, pedig egyre inkább elszállni látszott a Szolnoknak. Igaz a palánk alatt feljavultak, de így sem tudtak öt pontnál közelebb férkőzni vendéglátóikhoz.

A záró negyedben utolsó erejével még megpróbálta a lehetetlent az Euro Chalenge négyes döntőjébe jutott Tisza-parti együttes, de Obie Trotter, és Hriszto Nikolov hiába küzdött nagyot ezen az estén képtelenek voltak befogni a negyven percen át sokkal motiváltabbnak tűnő, és hallatlan akarással küzdő Albacompot.

Dzunics Braniszlav tanítványai tehát másodszor is legyőzték az alapszakaszban a piros-feketéket, így nemcsak megelőzték őket a tabellán, hanem egy esetleges újabb párosítás alkalmával a rájátszásban már ők lesznek a pályaelőnyben.

Jegyzőkönyv:

Albacomp Fehérvár-Szolnoki Olaj 78-71 (24-15, 15-15, 15-19, 24.22)
Székesfehérvár, 2500 néző

Vezette: Földházi, Győrffy, Király.

Albacomp: Simon 14, El-Amin 19/6, Hollis 2, Keller 15/3, Chism 11

Csere:  Hendlein 12, Bódi 5/3, Supola

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Szolnok: Trotter 24/15, Horváth Á. 15/9, Nikolov 17/3, Gay, Trepák 4/3

Csere:  Báder 11, Fodor, Mills,  Soós

Vezetőedző: Pór Péter

Kipontozódott: Gay (39. perc)

Az eredmény alakulása:  4. perc: 10-4, 8.  perc: 19-11, 14. perc: 30-15, 18. perc: 35-25, 22. perc: 45-30, 29. perc: 52-47, 33. perc: 61-49, 37. perc: 72-62.

Edzőszemmel:

– Az első perctől kezdve roppant elszántak voltunk, és végig nálunk volt az előny. Ugyanakkor az egész mérkőzésen mi kezdeményeztünk. Gratulálok a fiúknak, mert mindenki, aki pályára lépett, maximumot nyújtott. Talán azzal voltunk jobbak, hogy a padról beszállók is kiemelkedően játszottak. – Dzunics Braniszlav az Albacomp Fehérvár vezetőedzője

– Az első és a harmadik negyed kezdete sikerült számunkra rosszul, ezen periódusok következtében tíz-tizenöt pontos előnyt szerzett az Albacomp. Zónavédekezéssel megfogtuk kicsit őket, felzárkóztunk, de a hazaiak mindig újítani tudtak, s amikor közel értünk hozzájuk, akkor mi türelmetlenül kosárlabdáztunk, így nem sikerült fordítani. – Pór Péter a Szolnok vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik