Sport

Torghelle beköszönt

A 92. percben fejelt gól egykori csapatának a Videoton támadója, ezzel nyertek a fehérváriak a Honvéd elleni rangadón.

A csípős hideg ellenére, több mint négyezren látogattak ki a Sóstói-stadionba, és már az első percekben azzal szembesülhettek, hogy a Videoton kapujához szögezte riválisát, ám helyzeteit nem tudta gólra váltani. Főként az előző idényben még a piros-feketéknél futballozó Torghelle Sándor tartotta sakkban volt társait. Több lehetősége is akadt a támadónak, de, vagy a ragyogó formában lévő Kemenes Szabolcs tréfálta meg, vagy az irányzék nem stimmelt, így nem sikerült előnyhöz juttatni csapatát. A szünet után védőt áldozott fel Paulo Sousa a hazaiak mestere, Szolnoki Roland helyett beküldte a Vidi ügyeletes gólvágóját, Nikolics Nemanját. Majd jött Gyurcsó Ádám is, akitől szintén azt várta Sousa, hogy még nagyobb lendületet vigyen a gárda játékába.

A Honvéd szinte teljesen feladta a támadásokat, minden erejét a védekezésre fordította, láthatóan egyetlen cél vezérelte őket, hogy kihúzzák kapott gól nélkül a találkozót. Közben egyre másra vezette akcióit a Videoton, a kispestiek bekkeltek rendesen, és ez egészen a 92. percig eredményesnek bizonyult. Akkor azonban jött Alvaro Brachi sokadik beadása a jobbszélről, most ez hajszálpontosan érkezett Torghelle fejére, aki ezúttal már nem hibázott, és 12 méterről a bal sarokba fejelt.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Honvéd 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 4138 néző

Vezette: Takács János (Erős G., Farkas B.).

Videoton FC: Bozsovics – Brachi, Caneira, P. Vinícius, Szolnoki (Nikolics N, 50.) – F. Oliveira (Kovács I., 78.), Tóth B., Sándor Gy. (Gyurcsó, 66.), Mitrovics, Walter – Torghelle Vezetőedző: Paulo Sousa

Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovics – Horváth A. (Hidi, 88.) , Ivancsics, Johnson, Vécsei – Ceolin (B. Bozsovics, 60.), Délczeg (Tchami, 88.)

Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Torghelle

Edzőszemmel:

– A helyzeteink alapján akár már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. Kiegyenlített meccs volt, nagyjából azonos színvonalon játszott mindkét csapat. Büszke vagyok a játékosokra, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek. Valamelyest meglepő volt, hogy a Honvéd teljesen más taktikával érkezett Székesfehérvárra, mint amit eddig megszokhattunk tőlük, és az, hogy külön felkészültek belőlünk, egyfajta tiszteletet mutat az irányunkba. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

–  Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Ikszes mérkőzés volt, már-már megszereztük az egy pontot, amikor jött az utolsó utáni percben bekapott gól, amely teljesen letaglózta a csapatot. Ennek ellenére gratuláció jár a fiúknak, de sajnos három pont nem… Sokat tettünk a pontszerzésért, ezúttal sokkal jobban játszottunk, mint az elmúlt két meccsen. – Supka Attila a Honvéd vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik