Sport

Vasárnap beáll a főváros

Április 1-jén lesz a 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás, mely a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye.

Aki nem akar futni, az meneküljön Budapestről vasárnap! Vagy ha nincs fővároson kívüli kirándulásra, családlátogatásra stb. lehetősége, autóval mindenképp kerülje a 27. Telekom Vivicittá útvonalát. A több mint 20 országból és 19 megyéből érkező, majd 10 000 résztvevő a Margitsziget és a Lágymányosi híd között szedi a lábát, így reggel 9:30 és délután 14:00 között hosszabb-rövidebb ideig több helyen forgalomelterelés lesz. Mindez ugye az I., II., V., IX. és XIII. kerületet érinti.

Nézzük pontosabban. Április 1-jén – és ez nem tréfa – 9:30 és 13:40 között a Margit hídon egy sávban lehet Buda felé közlekedni, 09:30 és 14:00 között elterelik a Pesti alsó rakpart forgalmát, míg 10:50 és 11:40 között a Bem rakparton teszik ugyanezt.

A futók elhaladását követően valamennyi elterelt szakaszt folyamatosan megnyitják! Az útvonalon rendőrök és útvonal-biztosítók irányítják a forgalmat, és az ehhez szükséges legrövidebb ideig veszik igénybe az autósok türelmét. Ennek ellenére a pesti autós türelmét nem lehet eléggé alábecsülni. A futók a megmondhatói, minden fővárosi futás alkalmával “elgurul egy-két autós gyógyszere”, és a sportolók, továbbá a rendezők kapnak hideget, meleget.

Pedig nem kellene…

Megelőzendő a dührohamot, az április 1-jei forgalmi elterelésekről a www.forgalmivaltozasok.hu weboldalon lehet tájékozódni, míg a maratoni mezőny haladásának ütemét mutató térkép itt található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik