Sport

Ankéton a hokisok

Kitűnő hangulatú szurkolói ankéttal búcsúztatták a szezont szurkolóikkal a SAPA Fehérvár AV 19 jégkorongozói.

13 játékos volt ott az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP termében, hogy válaszoljon a drukkerek kérdéseire, és idén még utoljára értékeljék a mögöttük hagyott eseményekben bővelkedő idényt.

Adam Munro a csapat kapusa egyetlen a gárdában, aki megismerkedett néhány meccs erejéig az NHL légkörével büszke volt csapata teljesítményére: „Nagy dolog, hogy az első hatba került a csapat, ahogy a magyar bajnoki cím megnyerése is ennek számít. Jó lenne még mindig versenyben lenni az EBEL-ben, mert nekünk az is a célunk, hogy az ott nyújtott játékkal, teljesítménnyel bebizonyítsuk: a magyar hoki feljebb és feljebb jut. Szerintem a csapatunkból senki sem lógott ki, minden sor képes volt gólokat szerezni, s a védőmunkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy megkönnyítsék a dolgomat.“ – hangsúlyozta a hálóőr.

A 12 magyar bajnoki címmel büszkélkedhető Palkovics Krisztián, pedig kiemelte, hogy teljes csapattal még előrébb jutottak volna az osztrák liga küzdelmeiben. „Ahhoz képest, hogy két fontos emberünk hiányzott a bajnokság nagy részében, még így is hozni tudtuk az eredményeket. Ha azt nézzük, hogy milyen kis költségvetésből gazdálkodunk a többiekhez képest, akkor még inkább felértékelődik a mögöttünk hagyott szezon. Örömteli, hogy valamennyi légiós bevált, a korábbi években mindig akadt egy, két külföldi, akiről ezt kevésbé mondhattuk el. Külön szólnék Sofron Istvánról, aki még úgy is elérheti az EBEL gólkirályi címét, hogy a többiek még játszanak, versenyben vannak.” – dicsérte társait a szélső.

A bajnoki idény “meglepetés embere” Derek Ryan is elégedettségének adott hangot. “Ez egy nagyon jó liga, gyors a játék, sok az ütközés, a csapatok rendkívül gyorsan hozzák fel a korongot. Érdekes pontvadászat.”

Az mindenesetre már a bajnokság után egy-két nappal kiderült, hogy a légiósok közül Justin DaCosta, valamint Eric Johannson biztos, hogy nem lesz a jövőre induló csapat tagja, nekik nem kínál szerződést a klub. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a következő idény játékosállományáról szólva kijelentette: “Nincs végleges döntés arról, hogy kiket igazolunk a különböző posztokra. Célunk, hogy a mostani keret kilencven százalékban együtt maradjon. A magyar játékosok mindegyikének élő szerződése van, a légióspaletta pedig a későbbiekben derül majd ki. Talán már a jövő héten megtudjuk, milyen változások lesznek a külföldi állományban, mindenesetre mi úgy tárgyaltunk velük, hogy április 15-ig várjuk a végleges válaszukat.”- tette hozzá a szakember.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik