Sport

Ankéton a hokisok

Káldor András
Káldor András

2012. 03. 29. 18:51

Kitűnő hangulatú szurkolói ankéttal búcsúztatták a szezont szurkolóikkal a SAPA Fehérvár AV 19 jégkorongozói.

Korábban a témában:

13 játékos volt ott az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP termében, hogy válaszoljon a drukkerek kérdéseire, és idén még utoljára értékeljék a mögöttük hagyott eseményekben bővelkedő idényt.

Adam Munro a csapat kapusa egyetlen a gárdában, aki megismerkedett néhány meccs erejéig az NHL légkörével büszke volt csapata teljesítményére: „Nagy dolog, hogy az első hatba került a csapat, ahogy a magyar bajnoki cím megnyerése is ennek számít. Jó lenne még mindig versenyben lenni az EBEL-ben, mert nekünk az is a célunk, hogy az ott nyújtott játékkal, teljesítménnyel bebizonyítsuk: a magyar hoki feljebb és feljebb jut. Szerintem a csapatunkból senki sem lógott ki, minden sor képes volt gólokat szerezni, s a védőmunkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy megkönnyítsék a dolgomat.“ – hangsúlyozta a hálóőr.

A 12 magyar bajnoki címmel büszkélkedhető Palkovics Krisztián, pedig kiemelte, hogy teljes csapattal még előrébb jutottak volna az osztrák liga küzdelmeiben. „Ahhoz képest, hogy két fontos emberünk hiányzott a bajnokság nagy részében, még így is hozni tudtuk az eredményeket. Ha azt nézzük, hogy milyen kis költségvetésből gazdálkodunk a többiekhez képest, akkor még inkább felértékelődik a mögöttünk hagyott szezon. Örömteli, hogy valamennyi légiós bevált, a korábbi években mindig akadt egy, két külföldi, akiről ezt kevésbé mondhattuk el. Külön szólnék Sofron Istvánról, aki még úgy is elérheti az EBEL gólkirályi címét, hogy a többiek még játszanak, versenyben vannak.” – dicsérte társait a szélső.

A bajnoki idény “meglepetés embere” Derek Ryan is elégedettségének adott hangot. “Ez egy nagyon jó liga, gyors a játék, sok az ütközés, a csapatok rendkívül gyorsan hozzák fel a korongot. Érdekes pontvadászat.”

Az mindenesetre már a bajnokság után egy-két nappal kiderült, hogy a légiósok közül Justin DaCosta, valamint Eric Johannson biztos, hogy nem lesz a jövőre induló csapat tagja, nekik nem kínál szerződést a klub. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a következő idény játékosállományáról szólva kijelentette: “Nincs végleges döntés arról, hogy kiket igazolunk a különböző posztokra. Célunk, hogy a mostani keret kilencven százalékban együtt maradjon. A magyar játékosok mindegyikének élő szerződése van, a légióspaletta pedig a későbbiekben derül majd ki. Talán már a jövő héten megtudjuk, milyen változások lesznek a külföldi állományban, mindenesetre mi úgy tárgyaltunk velük, hogy április 15-ig várjuk a végleges válaszukat.”- tette hozzá a szakember.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.