Sport

17 fehérvári a vb-re készülő bő keretben

Kevin Primeau, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a szlovéniai divízió 1-es világbajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Egy nappal az OB I-es bajnoki döntő befejezését követően Kevin Primeau szövetségi kapitány kihirdette az április 15.-én kezdődő, ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságra készülő keretet. A nemzeti csapat április 2.-án kezdi meg a közvetlen felkészülést a vb-re. A keretbe nem kevesebb, mint 17 játékost hívott meg a kapitány a csütörtökön bajnokságot nyert SAPA Fehérvár AV 19 együtteséből. A válogatott április 7.-én és 8.-án is megmérkőzik a lengyelekkel Káposztásmegyeren, majd a végleges keretszűkítésre három nappal a vb előtt, április 12.-én kerül sor. A vb-re húsz mezőnyjátékost és két kapust lehet nevezni.

A válogatott bő kerete:
Kapusok:
Bálizs Bence, Pleszkán József (Sapa Fehérvár V19), Budai Krisztián (Miskolci JJE)
Hátvédek:
Horváth András, Tokaji Viktor, Láda Balázs, Sille Tamás, Orbán Attila, Hetényi Péter (Sapa Fehérvár V19), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Kiss Dániel (Dab.Docler), Szirányi Bence (Briancon)
Csatárok:
Ladányi Balázs, Vas Márton, Sofron István, Kovács Csaba, Sikorcin Ladislav, Mihály Árpád, Benk András, Magosi Bálint (Sapa Fehérvár V19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Hári János (Modo Hockey), Bartalis István, Vas János (Troja/Ljungby)
További meghívottak:
Kapusok:
Hetényi Zoltán (Jokerit), Szuper Levente (Arisztan Temirtau)
Hátvéd:
Szélig Viktor (Briancon)
Csatár:
Kóger Dániel (Hershey Bears)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik