Sport

Futaváros

Április 1-jén, vasárnaphét különböző táv rajtjához várja a futókat a Margitszigetre a 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás.

A tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye nem csak a mozgásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy futva is megismerjük Budapest legszebb részeit, és ráébredjünk a gyönyörű, de zsúfolt fővárosunk értékeire.

A 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson bárki megtalálhatja azt a távot, amelyen kondíciója és felkészültsége szerint futhat Budapestért. A hagyományos Vivicittá (11,9 km) és a Midicittá (6,2 km) a gyakorlottabbakat várja, a kezdők, a kisebbek és az idősebbek választhatják a Minicittát (3,2 km), vagy a Gyaloglást (3,2 km) is. Az 800 méteres Családi Futáson együtt állhatnak rajthoz gyerekek, szülők, nagyszülők. Aki a kis távokból többet is vállalna, annak a Midicittá+ (6,2 km +3,2 km) kínál erre lehetőséget. A tavaly debütált Telekom Vivicittá Félmaraton pedig a hosszabb távok kedvelőit várja.

Az esemény11,9 kilométeres Vivicittá távján részt vesz Kovács „Kokó” István a teljes családjával és Miklósa Erika operaénekesnő, aki a látássérült Makádi Zsófiával együtt fut. A 6,2 kilométeres Midicittá távon indul Kassai Viktor labdarúgó játékvezető és Kovács Péter freestylefutball-világbajnok. Az eddig benevezett legidősebb résztvevő, egy 83 éves férfi is ezt a távot választotta.

A Félmaraton útvonalán 6 frissítőállomás lesz. Az eseményt szervező BSI több mint 200 fős rendezői gárdája gondoskodik a futók biztonságáról és ellátásáról: 5000 liter vízzel, 1000 liter isoitallal, 450 kg banánnal, 40 kilogramm szőlőcukorral készülnek a résztvevők frissítésére.

Nevezés itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik