Sport

Nem Bozsovics meccse volt

Nyert a DVSC Fehérváron, Adamo Coulibaly, pedig nagypapa korában is emlékezni fog arra, hogy milyen könnyen szerzett sorsdöntő gólt a Videoton otthonában.

Nagy készülődés előzte meg az év szuper rangadójaként beharangozott összecsapást. Mindenesetre a Vidi tulajdonosa Garancsi István, valamint a klub ügyvezetője Tassy Márk személyesen, a kezdő sípszó előtt két órával akkurátusan vizsgálta a lelátókat, valamint a tíz nappal átadott sajtóhelyet. Rajtuk tényleg nem múlott semmi. Több mint nyolcezer szurkoló látogatott ki a Sóstói-stadionba abban a reményben, hogy a Vidi egy győzelemmel közelebb férkőzhet a kilenc ponttal előtte álló vetélytársához. A fehérváriak október 23.-án szenvedtek utoljára vereséget a bajnokságban, igaz a DVSC-TEVA-ra is illet ez, hiszen a piros-fehérek zsinórban 19 bajnokin nem kaptak ki.

A találkozó első negyedórája az orkánerejű szél által támogatott Videotoné volt, de túl sokra nem mentek ezzel. Az első félidő talán legnagyobb helyzete a 24. percben alakult ki, ekkor Nikolic Nemanja fejesét védte hatalmas bravúrral Nenad Novakovic. Mindkét oldalon volt egy-egy veszélyes szabadrúgás, de a kapusok a helyükön voltak.

A szünet után ismételten nagy erőkkel rohamozta a Loki kapuját a bajnoki címvédő, de miután egyre-másra maradtak ki a kínálkozó lehetőségek idegesebbé vált a hangulat is, pontatlanná vált a játék, és Iványi Zoltán játékvezető keze már-már elfáradt annyit nyúlt a zsebébe a sárga lapokért. Nem kevesebb, mint tíz alkalommal élt ezzel az eszközzel a kilencven perc alatt.

Érezte a debreceni csapat is, hogy lehet keresnivalója, és nem biztos, hogy meg kell elégedniük az egy ponttal, amikor lehet ebből akár három is. Próbálkozásaikat annyira siker koronázta, hogy a 64. percben az addig is a kirúgásoknál többet bizonytalankodó Mladen Bozsovics kész helyzet elé állította Adamo Coulibalyt. Addig cselezgetett a kapuja előtt húsz méterrel, míg csak eladta, és a francia támadó, mintha a grundon lenne az üresen tátongó kapuba passzolt laposan.

Nyomott ugyan ezután a piros-kék alakulat, de nem sok sikerrel, egyedül a csereként – szerintünk kissé későn beállított – Torghelle Sándor veszélyeztetett. Először ravaszul beletette a lábát Sándor György távoli lövésébe, de a kapu mellé pattant a labda, majd lyukat rúgott a tizenhatoson belül. Ezzel lényegében el is lőtte puskaporát a Vidi, a Debrecen, pedig ezzel a győzelmével hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

Székesfehérvár, 8120 néző

Vezette: Iványi (Ring Gy., Albert I.)

VIDEOTON: M. Bozsovics – F. Oliveira, Caneira, P. Vinícius, Szolnoki– Tóth B., Mitrovics (Kovács I., 65.), – Gyurcsó (Torghelle, 65.), Sándor Gy. (Perics 85.), Walter – Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

DEBRECEN: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Varga J. – Bódi (Rezes, 61., Bouadla (S. Nikolic, 90.), Szakály P., Yannick (Ramos, 81.) – Coulibaly

Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: Coulibaly (0-1) a 64. percben

Edzőszemmel:

– Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk a Debrecen kapuja előtt. Játékosaim nagy akarással és nagy lelkesedéssel játszottak. Ez az akarás néha hibákat is eredményezett. Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők a pályán. A második félidőben a DVSC zártabb játékra váltott, erre mi is taktikailag reagáltunk, ám pont ekkor kaptuk a gólt, ami mentálisan teljesen padlóra küldte a csapatot, és bizony időbe telt, mire ismét felpörögtünk. Ugyanakkor úgy vélem, semmivel sem voltunk rosszabbak ellenfelünknél, ezért csak az eredmény miatt vagyok csalódott. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Nehéz mérkőzésre számítottam, és ez be is következett. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat otthonába látogatunk. Próbáltunk türelmesen, taktikusan játszani. Az első félidőben a hazaiakat segítette a szél, a második játékrészben viszont minket. Ekkor feljebb toltuk a védelmünket, próbáltunk agresszívan letámadni, és végül egy ilyen szituációból megszereztük a győztes gólt. – Kondás Elemér a DVSC-TEVA vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik