Sport

800 gól a válogatottban

Görbicz Anita tegnap este a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban 800. válogatott gólját lőtte.

A Magyar Kézilabda Szövetség a csütörtök esti kétgólos győzelemmel zárult németek elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzést követő beszámolójában egyetlen mondatocskában jegyzi meg: Görbicz Anita az 55. percben megszerezte a mérkőzésen 7., a magyar válogatottban összességében pedig a 800. gólját.

Ennél azért nagyobb dologról van szó. A magyar és tán a világ legjobb női kézilabdázója alig 173. mérkőzésen dobott 800 gólt. Ez több mint négygólos meccsenkénti átlag. Egészen pontosan 4,62. Egyik, másik és harmadik szám sem semmi. A jelenlegi keretben óriási az űr mögötte. Görbiczet a vele szinte egy idős Kovacsicz Mónika 104/248 meccs/gólos mutatóval követi a tegnapi ötnek köszönhetően.

Ha lemaradtál volna, most itt megnézheted
a tegnapi mérkőzés összefoglalóját.

Nőiválogatottunk szempontjából koránt sem mindegy tehát hány évig képes még ilyen magas szinten kézilabdázni „Görbe”. A május 13-án még csak a 29. születésnapját ünneplő győri sztárnak még simán lehet 4-6 jó éve a kézilabdában. Különösen ha figyelembe vesszük, hogy februárban kötött további öt éves szerződést klubjával. Így az egy dolog, hogy nemzeti színben könnyedén elérheti az 1000 gólos határt, de lendülete akár még a 2016-os riói olimpiáig is kitarthat. Ez már csak azért is szerencsés lenne, mert Londonról ugye lemaradtak a lányok…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik