Sport

Századszor nyertek, Görbicz 489 gólt dobott

37-23-ra nyert az Audi Eto KC női kézilabdacsapata a Vác ellen a hétvégi rangadón. Ezzel egyedülálló rekordot mondhatnak maguknak a győriek: zsinórban  az századik veretlen bajnoki meccsükön vannak túl.

A meccs sima volt, félidőben 20-10-re vzetett az ETO, sok lehetőséget kaptak a fiatalok. A mérkőzés után Bohn Radisevicset és Orbánt dicsérte.

 

 

Ami a századikat illeti:  utoljára hét és fél éve (!) 2004. szeptember 26-án a Dunaferr SE verte meg az akkor még Graboplast ETO KC néven futó győri alakulatot, 31-25-re a Magvassy Mihály Sportcsarnokban (de a bajnokságot akkor is a győriek nyerték).

Kis statisztika az egyület hivatalos honlapjának segítségével: a száz mérkőzés alatt 67 játékos kapott lehetőséget a zöld-fehéreknél, közülük nyolcan ötvennél többször léptek pályára. A csúcstartó Vérten Orsolya, aki 89 mérkőzést játszott, megelőzve a 82 alkalommal szerepelt Görbicz Anitát és a 76 mérkőzést játszó Bradeanut. A legtöbb gólt Görbicz Anita szerezte, pontosan 489 gólt. Mögötte Vérten Orsolya 391, és Bradeanu 309 góllal.12 játékos lőtt 100-nál több gólt.

A száz mérkőzést 21 csapat ellen vívták a győri lányok, legtöbbször a Debrecen és a Ferencváros ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik