Sport

Elsőre megtáncoltatták a Macikat

A jégkorong bajnoki döntő első mérkőzésén kétséget kizáróan felülmúlta ellenfelét a Fehérvár Miskolcon, és magabiztosan győzött.

Ilyen még nem volt a magyar jégkorong történetében! A SAPA Fehérvár AV 19 csapata először találkozott a bajnoki döntőben a Miskolci Jegesmedvék csapatával, párharc esélyese, pedig egyértelműen a kék-fehér együttes. Az első meccsen érvényesült is a papírforma.

A miskolciak nagy csatában, ötmeccses elődöntőn vannak túl a Ferencvároson, ám az idei szezonra megerősített „Macik” nagy valószínűséggel az év elején legmerészebb álmaikban sem gondoltak arra, hogy döntőzni fognak. Igaz, ehhez kellett Fortuna segítsége is, hiszen a Dab.Docler-t sodorta a szél a Fehérvár elé, és ez azért némileg megkönnyítette az sárga-feketék dolgát az egész idényben rapszodikusan szereplő Fradival szemben. A Volán játékosai, pedig még utoljára megpróbálnak felpörögni, valljuk meg ez egyáltalán nem egyszerű az osztrák liga küzdelmei után, bár az a tény, hogy a klub zsinórban tizedszer zsebelheti be a bajnoki trófeát a játékosok számára minden bizonnyal ösztönzőleg hat. Főleg két „ősfehérvárinak” számító hokis lehet ezzel így, mivel Palkovics Krisztián a 12. míg Kovács Csaba 10. aranyérmét szeretné begyűjteni. Tett is ezért Kovács, ugyanis már az első harmadban kétszer mattolta egykori fehérvári játékostársát, Budai Krisztiánt. Az első szünet után kissé visszavett sebességéből a SAPA, Sofron István is duplázott, és meglőtte becsületgólját Ritó László révén a Miskolc is. A záró játékrész, pedig már csak formalitás volt. Folytatás hétfőn Fehérváron.

Jegyzőkönyv:

Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19 1-7 (0-4, 1-2, 0-1)

Miskolc, 1500 néző

Vezette: Sós Z., Németh M., Pálkövi

MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Svasznek, Mocsári, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy G.

Vezetőedző: Greg Lindqvist

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi P., Horváth A., Hajós, Ryan, Ladányi, Benk, Láda B., Sofron, Kovács Cs., Mihály Á., Palkovics, DaCosta, Klassen, Tóth A., Pratt, Vas M., Sille, Orbán, Magosi

Vezetőedző: Kevin Primeau

Gólok: Ritó ill., Kovács Cs. 2, Sofron 2, Ryan, Pratt, Klassen

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a SAPA Fehérvár AV 19 javára

Edzőszemmel:

– Ez a realitás, ez a különbség a MOL Liga és az EBEL között. Számunkra ez egy tanulási folyamat, hiszen ilyen szinten ebben a szezonban még nem játszottunk. Ebből a döntőből mi így profitálhatunk. – Greg Lindqvist a Miskolc vezetőedzője

– Jól játszottunk, bár néha nem olyan sebességgel, mint kellett volna. Örülök a győzelemnek. – Kevin Primeau a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik