Sport

Centenáriumi női kosárkupadöntő Győrött

Győr első alkalommal ad otthont a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének, amelynek pénteki elődöntőjében a Pécs a házigazdával, a Sopron pedig a Zala Volánnal csap össze.

A helyosztókat szombaton tartják az Egyetemi Csarnokban.

Fűzy András, a rendező klub elnöke – egyben a magyar szövetség (MKOSZ) alelnöke – az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón kiemelte: különleges az alkalom, hiszen először házigazdái az eseménynek, és emeli a viadal rangját, hogy ezt éppen az MKOSZ centenáriumi évében teheti.

„A négyes döntő résztvevői közül csak Győr pályázott a finálé megrendezésére, úgy láttuk, a többi klub is azt várta, hogy mi legyünk a házigazdák. Szerintem ez a munkánk elismerése is egyben” – jelentette ki Fűzy András.

Az esélyekről szólva Fűzy Ákos, az UNI SEAT Győr vezetőedzője elmondta: „Ha a rendezésért nem is volt nagy harc, a trófeáért a pályán minden bizonnyal nagyon meg kell majd küzdeni. A Pécs elleni elődöntőben harcos, kiegyensúlyozott, fordulatos mérkőzésre számítok. Ebben az esetben nincs jelentősége, hogy a bajnokságban oda-vissza legyőztük a Pécset, mert korábbi csapatom a nehéz körülményekből mindig tud erőt meríteni. Szeretnénk megragadni a hazai pálya kínálta esélyt, a döntőben pedig bravúrra készülünk: jó lenne megünnepelni a győri klub első Magyar Kupa-győzelmét!”

A Digi női Magyar Kupa négyes döntőjének programja

Péntek:
Pécs 2010–Uni SEAT Győr 16:45 ó
Uniqua-Euroleasing Sopron–Zala Volán 19 ó

Szombat:
A harmadik helyért 13:45 ó
Döntő 16 ó

Ajánlott videó