Sport

Veszprémben lesz otthon a Győri Audi ETO

A Győri Audi ETO KC a Veszprém Arénában fogadja a román Oltchim Valceát április 7-én, 16 órakor a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

Kelecsényi Ernő, a győri klub elnöke hétfői, veszprémi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy így kétezer szurkoló helyett – amennyi beférne a győri Magvassy Mihály Csarnokba – csaknem kétszer annyi támogathatja a csapatot. Hozzátette: az Arénában remek a miliő, a kiszolgálás és a szervezés is.

Amennyiben az ETO sikerrel veszi az akadályt, úgy a fináléban is Veszprémben fogadja majd a címvédő norvég Larvikot vagy a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát. A Győr már játszott BL-döntőt Veszprémben, mégpedig a 2009-es kiírásban, de alulmaradt a dán Viborggal szemben.

Kiss Lajos, a győriek klubmenedzsere kitért rá: kizárólag a Magvassy Csarnokban lehet megvenni a belépőket, mégpedig a lakcímkártya felmutatásával. Keddtől március 20-ig a bérletesek, március 21. és 24. között pedig a győriek vásárolhatnak jegyet, fejenként maximum kettőt. Nekik a 10 ezer forintos belépőt 8000 forintért adják. Március 26-a után bárki vásárolhat jegyet 10 ezer forintért a Magvassy Csarnokban.

A győri szurkolóknak veszprémi utat is szerveznek fejenként 1000 forintért, amellett az ETO száz utánpótláskorú játékosa ingyen tekintheti meg a Valcea elleni elődöntő visszavágóját.

A Győr sorozatban ötödik alkalommal jutott el a BL-ben a legjobb négy közé, de egyszer sem sikerült elhódítania a trófeát. 2007-ben a dán Slagelse, 2008-ban pedig az orosz Zvezda Zvenyigorod búcsúztatta a csapatot az elődöntőben. 2009-ben az ETO jobbnak bizonyult az osztrák Hypo NÖ-nél, ám a döntőben a Viborg diadalmaskodott. 2010-ben éppen az Oltchim Valcea, tavaly pedig a spanyol Itxako Navarra jutott a döntőbe a Győrt kiejtve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik