Sport

Neki van képe a drukkoláshoz

Az Amerikai Egyesült Államokban egy fiatalember igen érdekes módját választotta a szurkolásnak.

Az észak-amerikai sportok kedvelői már hozzászokhattak, hogy amikor a kamera a lelátót pásztázza, sokszor meghökkentő dolgokat láthat. A drukkerek rendre kiöltöznek, illetve vicces feliratú táblákon üzennek a világnak. Az egyetemi bajnokságokban elterjedt szokás az is, hogy ismert emberek óriásképeit tartják magasba a szurkolók. Az Alabama kosárlabdacsapatáért szorító Jack Blankenship minderre rátett egy hatalmas lapáttal.

Emberünk elsőéves az 1831-ben alapított, patinás iskolában, ehhez képest máris hatalmas hírnévre tett szert és igen sokan tudják, hogy ő is az egyetem hallgatója. Hogyan érte el mindezt? Gondolt egy merészet.

„Sosem láttam értelmét annak, hogy hírességekről tartanak fel az emberek képeket. Arra jutottam, miért ne készítsek saját magamról egy óriásképet? Ez mégiscsak egy kicsit eltér a megszokottól” – mondta Jack.

Blankenship akcióban:

Nos, bejött a trükkje. A nem éppen nőcsábász külsővel megáldott Blankenship igen csúnya arcot tud vágni, ezt örökítette meg és egy hatalmas fotón ki is nyomtatta, ezt pedig minden egyes mérkőzésre cipeli magával. Beáll kedvencei palánkja mögé, majd mikor az ellenfél játékosa dobni készülne, ő a magasba tartja és saját maga is pofát vág – egyszerűen nem lehet nem oda nézni.

Elsőként az egyetemi meccseket közvetítő ESPN2 kommentátorai fedezték fel Valentin napján, majd a The Birmingham News örökítette meg. Fotója bejárta az egész világot, így februárban már az USA-ban igen népszerű showman, Jimmy Fallon is vendégül látta a műsorában. Blankenship már az NBA-ben is letette a névjegyét, a New York-i Madison Square Gardenben virított egy Jeremy Lin-mezben az elmaradhatatlan arccal.

Már reklám is készült vele:

Kíváncsian várjuk, lesznek-e követői ennek az új hóbortnak – nem lennénk meglepve, ha igen, legutóbb ugyanis már egy egész szektor nyomtatta ki emberünk arcát, fokozva a hatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik