Sport

Klement Tibor: Tarsoly döntése volt Csertői leváltása

Klement Tibor más állásponton volt, de elfogadta Tarsoly Csaba tulajdonos döntését, és támogatja az új vezetőedzőt, Pintér Attilát, mert Győrben a bajnokság megnyerése a cél.

“Még az ősszel indult el a folyamat. Bár Tarsoly Csabával közösen vezetjük a klubot, szinte mindent megbeszélünk egymással, ebben az esetben ő volt az, aki meghozta a döntést, arra hivatkozva, hogy egy lefelé tartó spirálba került a csapat.

Én más állásponton voltam, de elfogadom Tarsoly úr döntését. Ő ugyanis nem annyira elfogult a csapattal, mint én, aki napi kapcsolatban vagyok mindenkivel, így a távozó Csertői Auréllal is” – mondta el Klement Tibor, hozzátéve, amikor Tarsoly Csaba úgy érvelt, hogy elvesztette a hitét abban, hogy Csertői Auréllal bajnokságot tudnának nyerni, azzal szemben nem tudott szakmai érveket felvonultatni.

Klement Tibor jelezte, az a feladata, mint ahogyan minden edző esetében ezt kell tennie, támogatja Pintér Attilát. Mint mondta, logikus döntés volt, hogy a viszonyokat már ismerő edzőt találjanak, annak ellenére, hogy mindez indulatokat vált ki a szurkolóikból.

Az ügyvezető szerint két különböző típusú emberről van szó. “Mindkét ember más, emberként és edzőként is. Pintér Attila talán nagyobb hangsúlyt fektet az ellenfél feltérképezésére, jobban szervezett a csapatjátéka, ami nem biztos, hogy kihozza a kreativitást.

Csertői Aurél pedig inkább a támadójátékot részesítette előnyben, ami preferálja a gólra való törekvést.”

Klement Tibor az elveszített kupaszereplés után optimista a bajokságot illetően, szerinte megnyerhető a bajnoki cím. Az edzőváltás döntésének helyességét kizárólag az eredmények fogják eldönteni.

A Győr ETO FC ügyvezetője kitért az UEFA-döntés fejleményeire is, amit az ETO az UEFA licenckövetelményeinek megsértése miatt kapott.

“Spanyol ügyvédünk számomra teljesen szokatlan nyilatkozatot tett januárban. Azt mondta, hogy 80 százalékig biztos abban, hogy teljes felmentést kapunk.

Azóta öt klub licencproblémáját tárgyalta az UEFA fegyelmi bizottsága, mind az öt súlyosabb fegyelmi vétségeket követett el, mint mi, és mindegyik esetében felfüggesztett büntetés született.

Most zajlik a választott bíróság tagjainak a kijelölése, egy bírát jelöl az UEFA, egyet mi, az elnököt a CAS adja, majd következik a meghallgatás, és két-három héten belül, a számításaim szerint április végére döntés várható.” – mondta el az ügyvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik