Sport

Születőben az európai szuperbajnokság

Európa topklubjait felvonultató, tízcsapatos vízilabda bajnokság létrehozásának hírét szellőztette meg a montenegrói sajtó.

 

Szuper 10 Liga néven futna az az európai csúcsbajnokság, amelyben a tervek szerint három-három horvát és magyar, két olasz, valamint egy-egy szerb és montenegrói csapat játszana – írja a vlv.hu. A bajnokság 150 ezer eurós összdíjazású lenne, emellett pedig 50-50 ezer eurót kapnának a klubok utazási és egyéb költségeikre.

A versenysorozatot – nem hivatalos információk szerint – az „olasz Abramovics”, vagyis Gabriele Volpi finanszírozná, aki olajban utazik és a Pro Recco tulajdonosaként vízilabdás viszonylatban már eddig is hatalmas pénzt áldozott a sportágra.

Az ötlet nem előzmények nélküli, hiszen a 2009-ben életre hívott, mindössze két évet megélt Interliga és a negyedik szezonját taposó Jadranska Liga is hasonló kezdeményezésnek tekinthető. Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója szerint azért erősödött fel újra a nemzetközi bajnokság igénye, mert a LEN jelezte: a Bajnokok Ligája szerepe a jövőben csökkenni fog, mert nem látják biztosítottnak a megfelelő feltételeket.

Arról még nem született döntés, hogy mi alapján választanák ki a Magyarországot képviselő három klubcsapatot, mint ahogy arról sincs információ, hogy a Szuper 10 Liga elindulása miként érintené a Jadranska Liga sorsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik