Sport

A kupadöntő is elszállt

Nem jutott a Magyar Kupa döntőjébe a SAPA Fehérvár AV 19 együttese, mivel Dunaújvárosban a DAB.Docler első csapatától sima vereséget szenvedtek a Kóger-tanítványok.

A fehérváriak első csapata EBEL-negyeddöntőt játszott az Olimpija Ljubljana ellen, így a farmcsapat játszotta a Magyar Kupa-elődöntőt. A kék-fehérek egy nappal korábban már letudtak egy meccset Újpesten, jelesül ezen a találkozón nyert a Volán, és az OB I elődöntőjébe jutott. Az már csupán a sors játéka, hogy ott is, akárcsak a kupában a régi vetélytárs, újvárosiak várnak rájuk. A DAB. Docler ellenfele, pedig a kupadöntőben, mint legutóbb a MOL Liga döntőjében, a Miskolci Jegesmedvék JSE csapata lesz.

Jegyzőkönyv:

DAB.DOCLER – SAPA FEHÉRVÁR AV 19 6–0 (3–0, 0–0, 3–0)
Dunaújváros, 500 néző
Vezette: Halassy, Abonyi, Wolf

DAB.Docler: Sevela – Hüffner, Velebny (1), Azari 2, Galanisz (1), Peterdi (2) – Pozsgai, Hegyi Á., Somogyi, Vaszjunyin 1, Mihalik 1 – Kiss D., Erdélyi P., Pavuk, Gröschl, Szappanos (1) – Lencsés 2, Hegyi Á. Z., Papp V. (1)
Edző: Stephan Lundh

SAPA Fehérvár AV 19: Pleszkán – Reiter A., Varga A., Németh A., Hajós, Kocsis – Farkas T., Maklári, Vincze, Farkas L., Tóth G. – Hetényi P., Balogh B., Reiter R., Horváth D., Hamvai – Dósa D.
Edző: Kóger István

Kiállítások: 12 perc, ill. 8 perc

Edzőszemmel:

– A látszat ellenére nem olyan könnyűek ezek a meccsek, mert az egyik hátulütőjük, hogy korán leül a csapat, és nehezen jön vissza a mérkőzésbe. Szerencsére a második harmadot leszámítva jól játszottak a srácok. A döntőben nagy meccsre számítunk, de a tartalékerőink előhívásával minden rendben lesz. – Stephan Lundh a DAB.Docler edzője
– Érvényesült a papírforma. Egyébként is osztálykülönbség van a két csapat között, de sajnos ma hat alapemberünket nélkülöznünk kellett. Úgy érzem, hogy tisztességesen helytálltunk, úgy is, hogy a keretet ifistákkal töltöttük fel. – Kóger István a SAPA Fehérvár AV 19 edzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik