Sport

Helyi legenda vezeti tovább a ZTE edzéseit

Heinrich Róbert lett a Zalaegerszeg férfi-kosárlabdacsapatának új vezetőedzője. A cél, hogy irányításával bent maradjon a klub.

Az edzőváltásban találta meg az átmeneti megoldást a Zalakerámia-ZTE együttesének vezetősége. A rendkívül gyenge szereplés után most az a cél, hogy a csapat ne essen ki a másodosztályba.

“Klubunk vezetősége mindenben megegyezett a magyar kosárlabda legendás alakjának számító Heinrich Róberttel, aki 12 év után ül le újra az egerszegi kispadra. A feladata nem lehet más, mint hogy rázza fel a társaságot” – számolt be a ZTE hivatalos weboldala.

A pécsi gyökerekkel bíró, korábbi 175-szörös válogatott kosaras, aki 10-szer volt magyar bajnok a Honvéddal, és akit a 80-as évek közepén négyszer is az év játékosának választottak, már régóta Zalában él, és bár az utóbbi években távol került a kosárlabdától, a ZTE mindig is a szíve csücske volt.

Edzői karrierje Százhalombattán indult, majd 1998-tól 2000-ig ő volt a ZTE vezetőedzője. Ezalatt egy 8. és egy 6. helyet szerzett a gárdával. Később Sopronba került, ahol az élvonalbeli csapat anyagi problémái miatt idény közben távozott, és a Szolnoki Olaj szakmai munkáját irányította tovább. Vezetésével a Szolnok bejutott a legjobb 4 közé.

A ZTE katasztrofálisan szerepel a bajnokságban, legutóbb Kis Attila vezetésével kaptak ki 103-66-ra a Pécs otthonában. Nem maga a vereség, hanem annak aránya döbbentette meg a klubvezetést, amely hétfőre “szabadnapot” adott a szakmai vezetőknek és a játékosoknak is.

A csapat, amely 2010-ben bajnokságot és kupát nyert, az utolsó helyen áll a bajnokságban 1 győzelemmel és 20 vereséggel.

Később az is kiderült, hogy a ZTE közös megegyezéssel szerződést bontott Patonay Imre szakmai tanácsadóval, korábbi szövetségi kapitánnyal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik