Sport

Döntetlennel is csoportelső a Győri Audi ETO

Győri Audi ETO KC - Itxako 25-25 (11-13). Óvatos magabiztossággal várta a mérkőzést a győriek mestere. Sok oka nem volt rá.

Kapcsolódó cikkek

A Győri Audi ETO KC már csoportelső, hisz a Larvik otthon kapott ki a Midjylland-tól (20-27). Az Itxako a csoport utolsó helyén áll ugyan, ám jövő héten ők fogadják a norvégverő dánokat, és ha Navarrában legyőzik őket, második helyen az ETO mögött ők juthatnak tovább a csoportból.

A győri lányok jövő héten a Larvikhoz utaznak, de a mérkőzésnek számukra már csak presztizsértéke van. Pálinger a meccs után fogadkozott: úgy készülnek, hogy otthon is megverjék a norvégokat.

A mérkőzésről

Az első félidőben a spanyolok találtak előbb magukra, és az öt-öt gól után a megszerzett előnyüket tartották a félidő végéig. Volt, hogy néggyel mentek, de kettőnél közelebb nem engedték magukhoz a győrieket. Amorim és Radisevic tűnt a titkos fegyvernek, Löke-t kikapcsolták a spanyolok.

Az Itxako ismét remekül felkészült az Audi ETO-ból. Beállós pozícióból lehetetlen volt a gólszerzés ellenük, Barbosa pedig két lábról felugorva is szórta a gólokat Pálingernek. Gyökeres változtatásokra volt szüksége Böhn mesternek a félidőben, ha meg akarta fogni az Itxako-t. Az első félidőben nyoma sem volt a könnyed, fiatalokat játéklehetőséghez juttató, a közönséget figurákkal szórakoztató meccsnek.

A második játékrészben sem kerekedett Ambrosio Martin lányai fölé a Győr. (A spanyol tartják amúgy a legesélyesebbnek arra, hogy Böhn után a győri lányok következő edzője legyen). Sok hibával játszott az Audi ETO, de kiszenvedték a döntetlent. Lekic és Radisevics, no meg Görbicz tartották a lelket a győriekben. Lökét semlegesítették a spanyolok és ezzel a helyzettel a győri csapattársak nem nagyon tudtak mit kezdeni.

Korábban:

Már biztosan továbbjutott a Bajnokok Ligájának középdöntőjében a Győri Audi ETO KC együttese, de matematikai esélye még a norvég Larviknak is volt a csoport megnyerésére.

Böhn arra készült, hogy pályára küldheti a fiatalokat és néhány új figurát is kipróbálhatnak a spanyolok ellen, akiket az idei BL szezonban hazai pályájukon már egyszer legyőztek. A jegyek már hét elején elkeltek.

A norvég mester nagyon erősnek tartja saját alakulatát, így a Magvassy-csarnok lelkes közönsége előtt mindenképpen nyerni akartak.

A klub hivatalos oldalán Karl Erik Böhn így beszélt a vasárnapi mérkőzésről:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik