Sport

Megnyílt az olimpiai pavilon a Hungexpón

Gálaműsor keretében nyitották meg az Utazás Kiállítás "F" pavilonját, amely ezen a héten a sport és az olimpia jegyében várja a látogatókat.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, ebben az évben a Hungexpo területén rendezendő Utazás Kiállításon a sport és az olimpia is központi szerepet kap, ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével az “F” pavilonban március 1. és 4. között 35 sportággal és a nyári londoni olimpiai játékokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A kiállítás nyitónapján látványos gálaműsorral köszöntötték az ízlésesen berendezett sportpavilont: az olimpiai bajnok Kovács Ágnes és Pulai Imre voltak az est házigazdái, akik többek között Ganczer Gábort, a Hungexpo vezérigazgatóját és Magyar Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét szólították a színpadra.

Előbbi elmondta, megtiszteltetés az olimpia jelenléte az expón, és szükséges az összefogás ahhoz, hogy sportolóink kiválóan szerepeljenek az ötkarikás játékokon. Magyar Zoltán kiemelte, hogy hazánk a nyolcadik legeredményesebb olimpiai nemzet a világon, ez pedig kiváló örökség a jelen sportolói számára. Az alelnök azt kívánta, minél többen utazzanak el Londonba szurkolni a magyaroknak.

Az est folyamán fellépett Tóth Gabi, az Experidance Táncegyüttes, valamint Egyházi Géza és Ambrus Rita, a Testnevelési Egyetem hallgatói, a Face Team, valamint modellek és táncosok, akik bemutatták a magyar olimpikonok legújabb sportruházatát is.


Új sportruhák az olimpikonoknak (Fotó: Ancsin Gábor)

Az adidas új – szakági – sportruhái, valamint a játékokon használatos öltözékei először viselik majd az olimpiák történetében a Magyarország feliratot az eddigi Hungary helyett.

Az Olimpiai pavilonban mintegy 2300 négyzetméteren lehet majd sportolni, vetélkedőkben részt venni, beszélgetéseket hallgatni, hangolódni Londonra. A sportági bemutatókon olyan klasszisok lesznek a helyszínen, mint Kammerer Zoltán (kajak-kenu), Jónyer István (asztalitenisz) vagy Balzsay Károly (ökölvívás). Várják a helyszínre Kovács Istvánt, Kárpáti Györgyöt, Dömötör Zoltánt vagy éppen Nébald Györgyöt.

Ott lesz az Olimpiai Pavilonban Lengyelország is, méghozzá az idei labdarúgó-Eb kapcsán: egy kis standon hirdetik majd a lengyel-ukrán Eb helyszíneit, lehet majd focizni, ismerkedni a helyszínekkel és magával a kontinenstornával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik