Sport

Szikora: Kár, hogy nem hetet fogtam!

Szikora Melinda az Alcoa FKC hálóőre a DVSC-Fórum elleni bajnokin közel ötven százalékos hatékonysággal védett, s nem utolsó sorban hat hétméterest hárított.

A kapus poszt talán a legkülönlegesebb bármelyik sportágat is nézzük, nincs ez másképp a kézilabdában sem. Más jogokkal bír a pályán, és nagyban meghatározza a kapus teljesítménye a csapatét. Nem véletlenül tartja a mondás – végy egy jó kapust! Egy jó kapus tartást, önbizalmad ad a csapatnak, hiszen hibázhat a támadó egy ziccer kihagyásánál, hibázhat a védő, ha a kapus a helyén van, bravúrjaival képes megmenteni az adott szituációt. Az Alcoa FKC vett, pontosabban kinevelt egy jó kapust, hiszen a 21 esztendős Szikora Melinda immár a negyedik szezonját tölti a koronázó városban, és az egykori 101-szeres válogatott Sugár Tímea tanítványaként igazán az idei pontvadászatban robbantott nagyot. Több mérkőzésen is kimagaslóan védett, legutóbb, pedig a KEK sorozatában az RK Zajecar elleni találkozókon hívta fel magára a figyelmet fantasztikus védéseivel.
Szerdán este a DVSC-Fórum játékosait babonázta meg, talán egyedül Varsányi Nóra volt az, aki kifogott rajta. Nyolc büntetőt ítéltek a játékvezetők csapata ellen, ő ebből hatot megfogott, óriásit lendítve ezzel a fehérváriakon.
–   Az első félidő nem igazán sikerült, jól jött a szünet, utána összekaptam magam én is, és a csapat is. Ez annak volt köszönhető, hogy kollektívan kaptunk egy kis szidást, és a második félidőre már összeálltunk. Elég jól fogtam a heteseket, hiszen a nyolcból hatot tudtam hárítani. Csupán azt sajnálom, hogy ez a szám nem lett hét, ugyanis a hetes a kedvenc számom, remélem legközelebb már ezt is elérem. – mondta elégedetten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik