Sport

Nagyszerű fehérvári győzelem

Legszebb napjaira emlékeztetően játszott az Alcoa FKC csapata a Békéscsabai ENKSE elleni rangadón. Konkoly Csaba tanítványai győzelemmel tették emlékezetessé a vezetőedző debütálását a Köfém csarnokban.

Egy héttel ezelőtt lényegében tíz percen múlott, hogy nem tudta kiharcolni a KEK-ben az RK Zajecar ellen a továbbjutást az Alcoa FKC, ám szombaton a bajnokság 18. fordulójában már esélyt sem hagytak a mostanában egyre jobban muzsikáló lila-fehéreknek. A mérkőzés kezdetétől fogva végig vezettek, fokozatosan növelték előnyüket, és magabiztos, ötgólos vezetéssel mehettek pihenőre az első félóra befejeztével. A szünet után sem változott a játék képe, Konkoly Csaba űzte-hajtotta csapatát, akik azon kívül, hogy bátran kézilabdáztak elsősorban mentálisan voltak rendkívül erősek. Látszott rajtuk, hogy nemcsak fizikálisan, hanem fejben is ellenfelük fölé kerekednek, igaz ezen az estén szinte semmi nem jött össze a csabaiaknak. Ettől függetlenül természetesen teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Fehérvár, ráadásul egy igazi ki-ki meccsen, mivel ennek a találkozónak még komoly szerepe lehet a végelszámolásnál. 

Jegyzőkönyv:

Alcoa FKC – Budapest Bank Békéscsabai ENKSE 28-19 (15-10)
Székesfehérvár, 700 néző
V: Herczeg, Südi
FEHÉRVÁR: Szikora – Niksics 2, Nikcsevics 6, Tilinger 7 (1), Horváth B. 1, Triscsuk 6 (2), Vaszari 2
Cs: Becséri, Kuhinkó 2, Maruscec 1, Németh K., Rádl, Lelkes 1.
Edző: Konkoly Csaba 

BÉKÉSCSABA: Veress – Hajduch 1, Toskovics 1, Szögi, Tóth K. 2, Glusica 2, Kelemen 5
Cs: Futaki, Sipeki (kapusok), Ljubas 2, Drávai 5, Gávai, Dombi 1, Zsilák, Tóth S. 
Edző: Kovács Péter

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-1, 12. p: 5-3, 18. p.: 9-4, 24. p.: 11-7, 28. p.: 13-9, 34. p: 17-10, 40. p.: 18-13, 47. p: 23-15, 53. p: 25-17, 58. p: 27-18. 
Kiállítások: 6 illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/3 illetve 1/0

Edzőszemmel:
–    A fantasztikusan nagy akarás, és a taktikai fegyelem meghozta gyümölcsét. Nagyon örülök annak, hogy sikeresen debütáltam a fehérvári kispadon. – Konkoly Csaba a Fehérvár edzője.  

–    Teljesen megérdemelten nyert a fehérvári csapat, azt tudtuk, hogy nyakig ér a víz náluk, és csak előre menekülhetnek, ezzel ma éltek is. Nem akarok kifogásokat keresni, de betegségek sújtottak bennünket, kulcsemberek estek ki a héten, és ez azért meglátszott a csapat játékán. – Kovács Péter a Békéscsaba edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik