Sport

Csökken a ligaelső előnye

A Vancouver Canucks zsinórban másodszor kapott ki a tengerentúli profi hokiligában.

A Canucks legutóbb a Dallas Starstól, ezúttal pedig a Phoenix Sunstól kapott ki a rendes játékidőt követően. Pedig a kanadai gárda – mint két nappal ezelőtt – most is vezetett a mérkőzésen, Alexander Edler emberelőnyös góljára sokáig nem érkezett válasz hazai oldalról. Ray Whitney a rendes játékidő utolsó tíz percébe érve egalizált.

A két fél aztán a továbbiakban nem tudta dűlőre vinni a dolgot, így következhettek a rávezetések: míg hazai oldalról ketten is betaláltak, a vendégjátékosoknak nem sikerült túljárniuk a remek napot kifogó Mike Smith eszén, a Coyotes gazdagodott plusz egy ponttal.

Büntetőkkel kapott ki a Canucks:

A Vancouver időközben megkapta a nyakára a Detroit Red Wings gárdáját, a Vörös Szárnyak divíziórangadón páholták el 5-2-re a Columbus Blue Jackets gárdáját. A hazaiak az utolsó harmadban még vezettek 2-1-re, ám a Detroit ekkor alig több, mint tíz perc alatt négyet ütött.

A címvédő Boston Bruins hazai pályán kapott ki az Ottawa Senatorstól 1-0-ra. Érdekesség, hogy a gárda 20 esztendős kapusa, a svéd Robin Lehner megszerezte karrierje első hibátlan találkozója. Az ifjú titánt azért vetették be, mert Craig Anderson, a gárda elsőszámú kapusa saját otthonában sérült meg egy konyhai balesetben – elvágta a kezét. Szintén egy gól született San Joséban is, a hazai Sharks a Philadelphiát nullázta le.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Boston Bruins – Ottawa Senators 0-1
Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 3-5
Washington Capitals – New York Islanders 3-2 – hosszabbításban
Carolina Hurricanes – Nashville Predators 4-3
Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings 2-5
Tampa Bay Lightning – Montréal Canadiens 2-1
Minnesota Wild – Los Angeles Kings 0-4
Phoenix Coyotes – Vancouver Canucks 2-1 – büntetőkkel
San José Sharks – Philadelphia Flyers 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik