Sport

Penev szerint is a magyar válogatott esélyesebb

Ljuboszlav Penev, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott kedden délután Győrben csapata edzése előtt.

A kapitány azt várja csapatától, hogy magas színvonalon mutassák be a győri mérkőzésen azokat az elemeket, amiket előzetesen megbeszéltek és gyakoroltak. A jövőben megvalósítandó stratégiai elképzeléseit szeretné kipróbálni a magyarországi összecsapáson. Tisztában van vele, hogy csapata átmeneti állapotban van, s véleménye szerint a játékosainak legalább 15 meccsre lesz szükségük mire teljesen összecsiszolódnak.

Ljuboszlav Penev a következőképpen vélekedik a hazai együttesről:

Figyelemmel kísértem a magyar válogatott EB-selejtező mérkőzéseit, ahol nagyon erős csoportban küzdöttek és hajszál híján múlt, hogy nem sikerült nekik a kijutás, így tisztában vagyok azzal, hogy egy kemény ellenféllel csapunk össze szerdán. Azt szintén tudom, esélyesebb a hazai együttes, de Bulgária nemzeti válogatottjának kapitányaként azt kell mondanom, elvárom csapatomtól, hogy a maximumot nyújtsa itt Győrben, s természetesen mindent meg is fognak tenni játékosaim a győzelemért.

Hozzátette még: felkészült focistákból áll a magyar keret, egyben van a csapat és remek formában játszanak, ezért kiváló megmérettetés lesz számukra a barátságos találkozó, ahol lemérheti, milyen szinten áll csapata a felkészülésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik