Sport

Borkai Zsolt maradt a MOB elnöke

Továbbra is Győr polgármestere áll a Magyar Olimpiai Bizottság élén.

Erről döntött a MOB vasárnapi közgyűlésén, amelyen a január 1-jén életbe lépett új sporttörvény előírásait követve módosította az alapszabályt és új vezetőséget választott.

A 46 éves Borkai, Győr fideszes polgármestere – aki 2010. novembere óta elnök – az egyetlen jelölt volt a posztra. A közgyűlés öt alelnököt is választott: Magyar Zoltán (olimpiai tagozat), Leyrer Richárd (nem olimpiai sportágak), Monspart Sarolta (szabadidősport), Tóth Miklós (egyetemi, főiskolai diáksport) és Deutsch Tamás (fogyatékosok sportja) személyében.

Az alapszabály értelmében automatikusan az elnökség tagja lett Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke.

Az elnökségbe beválasztották Gémesi Györgyöt (115 szavazat), Gyulay Zsoltot (107), Kovács Antalt (101), Regőczy Krisztinát (101) és Szabó Tündét (100).

Bakonyi Tibort a Magyar Kézilabda Szövetség visszahívta a MOB közgyűléséből, így ő nem is pályázhatott az elnökségi tagságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik