Belföld

Három győri tagja lehet a MOB-nak

Vasárnap eldől, hogy a következő öt évben, azaz a 2016-os riói ötkarikás játékok utánig Borkai Zsolt győri polgármester marad-e a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Kedd estig lehet a jelöléseket leadni a MOB elnöki tisztségére, valamint az elnökségi tagok személyére. Február 26-án, vasárnap a Danubius Helia Hotel nagytermében új tisztségviselőket választ az ötkarikás mozgalom. A Nyugathír.hu információi szerint jelen állás úgy fest, Borkai Zsolt győri polgármester, a szervezet jelenlegi vezetője lehet az egyetlen elnökjelölt.

A MOB öt évre választja meg az új vezetőket, így azok, akik bizalmat kapnak, a 2016-os nyári brazil olimpiai játékok végéig lesznek pozíciójukban.

A portál úgy tudja, új MOB-tagok is kerülnek a mozgalomba. Például dr. Somogyi Tivadar győri alpolgármester, mégpedig Borkai Zsolt helyére. Az elnököt ugyanis a Magyar Torna Szövetség is jelöli a testületbe, így Győr város önkormányzata új bizottsági tagot delegálhat.

A pénteki, győri közgyűlés előtt szerepel majd az a határozati javaslat, amely szerint a polgármester helyére elsőszámú alpolgármestere, dr. Somogyi Tivadar kerülne be a szervezetbe. Somogyival együtt három tagja lenne a MOB-nak Győrből: a harmadik dr. Dézsi Csaba András, aki a Magyar Judo Szövetség képviseletében vesz részt a MOB munkájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik