Sport

Csodálatos hoki este volt!

Megszerezte a SAPA Fehérvár AV 19 a második győzelmét az EBEL rájátszásában, miután hétgólos győzelmet aratott az Olimpija Ljubljana felett.

Jean Philipe Lamoreux arcára volt írva az eredmény az első harmad után. A szlovénok amerikai hálóőre úgy kapott négy gólt húsz perc alatt, hogy ezek közül egyiket sem védhette volna, lényegében, úgy tűnt a lelátóról, mintha nem is állna a ketrec előtt. Olyat is ritkán látni egy hokimeccsen, hogy mindössze 4 perc 41 másodperc elteltével időt kérjen egy csapat edzője. Pedig 0-2-nél Hannu Jarvenpääa vendégek mestere kénytelen volt ehhez folyamodni, bár igazság szerint ez sem segített a zöld-fehéreken a folytatásban. Ladányi Balázs rövidsarkos találata után már-már hihetetlen mélységekbe zuhantak a vendégek, de szerencséjükre két perc múlva jött az első szünet. A pihenő első percét Sofron István, pedig arra használta fel, hogy egy szurkoló kék-fehér zászlóját lengetve tegyen egy félkört a jégen… A második játékrészben sem fogyott a hazai lendületből, más kérdés, hogy ezúttal a gólok száma egyel nőtt, de ettől függetlenül magabiztosan, jól játszott a fehérvári csapat. Ellenfelüknek ez azonban már sok volt, plussz hozzájárult az is, hogy képtelen voltak Adam Munro kapuját bevenni. Egy idő után elpattant az a bizonyos húr, és sorra jöttek a búnyók. Azonban ebben is alulmaradtak, előbb Justin DaCosta, majd Magosi Bálint nyerte meg csatáját szlovén ellenfelével szemben. A záró játékrészre beküldték Matija Bohot a teljesen elhasználódott Lamoreux helyett, de a 18 esztendős kapustehetséget is pillanatok alatt az első lövéssel felavatta Ladányi. Aztán még két assziszt után meglőtte szokásos gólját Sofron István is, és Sikorcin Ladislav is betalált. Csupán Munro kedvét ronthatta el, hogy elmaradt a shootout, mert Petr Sachl lépett ki szólóban, és bevarrta az egyetlen szlovén gólt.
Nagyszerű estét szereztek a jégkorong szurkolóknak a fehérváriak, ám még csak az út elején járnak, és, ahhoz, hogy a legközelebbi hazai mecccsükön már csak egy lépés válassza el őket a továbblépéstől, vasárnap győzniük kell Ljubljanában!

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – Olimpija Ljubljana 8-1 (4-0, 1-0, 3-1)
Székesfehérvár, 3500 néző
Vezette: Smetana Trilar (osztrák), Hribar (szlovén), Smeibidlo (osztrák)

Fehérvár: Munro – Horváth A. 1 (1), Durco (1), Sofron 1 (2), Vas M. (1), Ladányi 2 (1)– Pratt (1), DaCosta, Mihály Á. 1 (1), Ryan (1), Klassen 1 – Sille, Láda B., Kovács Cs. (1), Sikorcin 1, Palkovics – Hetényi P., Fekti Á., Magosi (1), Johansson (2), Benk 1

Ljubljana: Lamoureaux (Boh) – Fraser, Vedlin, Taylor, Music, Hughes – Dervaric, Cole, Verlic, Sachl 1, E. Pance – Groznik, Cvetek, Sefic, Golicic, Ograjensek (1) – Smirnov (1)

Kiállítások: 14 perc  illetve 18 perc + 10 perc fegyelmi (Hughes)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a SAPA Fehérvár AV 19-nek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik