Sport

Két jelölt a győri kézicsapat élére

Egy magyar és egy külföldi szakember közül kerül ki az, aki átveheti május végén Karl Erik Böhn vezetőedzőtől a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának szakmai irányítását.

Kelecsényi Ernő, a klub elnöke a hatharom.hu oldalnak elmondta: korábban szavát adta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének, Vetési Ivánnak, hogy a norvég szakember május végétől kizárólag a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik tovább.

Az MKSZ tavaly novemberben azzal a feltétellel járult hozzá Böhn győri edzősködéséhez, hogy a klubbal csak 2012. május 31-ig szóló szerződést köt.

Kelecsényi jelezte: nincs esély arra, hogy a népszerű Böhn ezt követően is maradjon, éppen ezért tárgyalnak a jelöltekkel, akik közül az egyik magyar, a másik külföldi. Hozzátette: a tárgyalások még nem zárultak le, de reméli, néhány héten belül tudni fogják, ki lesz az utód, aztán pedig a megállapodást követően derül ki, hogy mikor lehet ezt nyilvánosságra hozni.

A Győr november 16-án vált meg Konkoly Csabától és nevezte ki november 23-án Böhnt azzal a reménnyel, hogy a norvég sztáredzővel végre Bajnokok Ligáját nyer a csapat.

Egyes sajtóinformációk szerint Mocsai Lajos, az MKB Veszprém és a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, vagy Jose Ignacio Prades Pons, a spanyol Elda Prestigio mestere lehet a befutó, de egyik érintett klub, illetve szakvezető sem erősítette meg az értesüléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik