Sport

Mihály Árpád góllal ünnepelt

Ünnepélyesen, a jégen tette le vasárnap este az állampolgársági esküt Mihály Árpád a SAPA Fehérvár AV 19 támadója. A szélső gólt lőtt a Linznek, ezzel is emlékezetessé téve ezt a napot.

A SAPA Fehérvár AV 19 ragyogó harmadik harmadot produkálva kétgólos hátrányból felállva 6-3-ra legyőzte az EBEL tabelláját vezető EHC Black Liwest Wings Linz csapatát. Mihály Árpád, a fehérváriak csíkszeredai születésű játékosa, a találkozó előtt tette le az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok jegén Dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere előtt az állampolgársági esküt. Majd az összecsapáson, az utolsó előtti percben gólt szerzett, mintegy megkoronázva az egész mérkőzésen nyújtott kitűnő teljesítményét.
–   Ebben bíztam, egész nap izgatott voltam, mert az igazat megvallva az állampolgársági esküt azért nem mindennap tesz az ember. Nem tudtam, hogyan fogok játszani, mert ilyenkor nehéz fókuszálni a játékra, és éreztem is ezt az első harmadban, egyáltalán nem tudtam kizárólag a hokira figyelni. Azt az érzést, ahogy ott álltam a polgármester előtt nem lehet szavakkal kifejezni, ezt át kell élni. Igazából azt se tudtam, hogy nevessek-e, vagy sírjak. Egy biztos, hogy nagyon jó érzés! Az első harmad után örültem is, hogy vége volt a játékrésznek, akkor egy kicsit félre is ültem az öltözőben. Meg kellett nyugodnom, és koncentrálnom kellett a meccsre. Kifejezetten jót tett az a tizenhat perc szünet! A második, és a harmadik harmadra szerencsére sikerült összeszedni magam, és a csapat is jól játszott, a harmadikban lőtt öt gól, pedig önmagáért beszél. – mondta a találkozó után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik