Sport

Minden magyar kiesett a Hungária Kupán

Valamennyi magyar befejezte szereplésüket az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A nyitónapon a három alsóbb súlycsoport képviselői léptek tatamira, a legkisebbeknél (48 kg) Kiss Renáta és Keller Bettina után Erdélyi Lilla is búcsúzott, miután egy kameruni legyőzését követően megállította őt az orosz Natalja Kondratyeva.

A ranglistán jelenleg londoni kvótát érő helyen álló Csernoviczki Éva sűrű versenyprogramja miatt ezúttal csak háziasszonyként volt jelen a budapesti Körcsarnokban.

Az 52 kg-osok között Keliger Bernadett után Balogh Daniella is kiesett, aki egy dél-koreai rivális megverését követően alulmaradt a francia Emilie Lafont-nal szemben.

Az 57 kg-ban Szabó Katinka és Köteles Vivien már korábban búcsúzott, a szinte biztosan olimpiai résztvevő – és hazai részről a szombati nap legnagyobb éremesélyesének tekintett – Karakas Hedvig pedig nagy meglepetésre ugyancsak az első meccsén búcsúzott. Az UTE dzsúdósa harcosan kezdett, ám ellenfele, a svájci Larissa Csatari egy földharc során fojtásba fogta őt, és ezzel véget vetett a csatának.

Vasárnap a 63 kg-osoknál a világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadettet, továbbá Polyák Krisztinát és Kiss Vivient, 70 kg-ban Kákonyi Ninettát, 78 kg-ban az Európa-bajnok Joó Abigélt, a +78 kg-osoknál pedig Nagy Kittit szólítják majd tatamira.

A fővárosi viadal történetében rekordmezőny gyűlik össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik