Sport

Feszülő izmok, dögös győri pasik

Úgy hírlik, a győri pasik szeretnek sportolni. Na de mit is? Most kiderül, hogy hol feszül egymásnak legtöbbször a nyers férfi erő.

A sport nemcsak egészséges, de jótékony hatással van a férfi testfelépítésére. Szerencsénkre ezt, a domináns nem képviselői is felismerték Győrben, és úgy tűnik egyre többen járnak el edzeni. Rövid közvélemény kutatásunk alapján az első három helyen a foci, az edzőtermi kiképzés és a tenisz végzett.

Mindenük a foci

A labdarúgás a kisalföldi megyeszékhelyen is kultikus, ami természetesen a városban működő sport kluboknak is köszönhető. A gyerekek már egészen kicsi kortól terelgetik a labdát, amit tovább erősít az oktatási intézmények között rendezett ovifoci illetve suli-kupa megmérettetés is. De a foci láz idősebb korban sem lankad, a sportlétesítményekben vagy az iskolák tornacsarnokában is egyre több helyen találkozunk baráti mérkőzést játszó társaságokkal. A gyakori passzolgatás pedig karban tartja a testsúlyt, biztos alapokra helyezi az erőnlétet, az állóképességet, és nem utolsó sorban varázslatos vádlikat eredményez.

Kondival keményítenek

Nem túlzás ha azt mondjuk, napról-napra egyre többen látogatják a győri konditermeket. Az edzéstervek mindig a kívánt eredményhez igazodnak, van, aki súlycsökkentő, van, aki tömegnövelő programot dolgoz ki magának, de mindegyik esetben fontos, hogy az étrend összhangban legyen a koncepcióval. Fekvenyomás, hasprés, bicepsz és tricepsz erősítés, evezés és kardiózás – csak néhány azok közül a gyakorlatok közül, amelyek ellenállhatatlan formát kölcsönöznek a férfiaknak. Városunkban rengeteg edzőterem várja a „gyúrókat”, de arra mindenképpen érdemes odafigyelniük a bérletvásárlóknak, hogy a gépekkel felszerelt kondi, jellegét és árát tekintve is igazodjon a kitűzött tervekhez.

Ütős ötlet

A labdarúgáson és a kézilabdán túl létezik egy sportág Győrben, amely nemcsak hagyományokkal, de óriási táborral is rendelkezik. Ez pedig nem más, mint a tenisz. Igaz a tél nem kedvez a sport rajongóinak, de városunkban a didergő hónapokban is vannak lehetőségek teniszes elfoglaltságra, hiszen itt van mindjárt a Teniszcentrum, amely évszaktól függetlenül várja látogatóit. Egyes tézisek szerint a tenisz nemcsak azért jó, mert tulajdonképpen minden testrészedet megmozgatja, hanem azért is, mert egy-egy labda elütésével óriási energiák szabadulnak fel, és ez lelkünkre is nyugtató hatással lehet. Szóval elő az ütőket fiúk, irány izmosodni, engedjétek ki a fáradt gőzt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik