Sport

Kemény erőpróba vár Kielben a Pick Szeged csapatára

Szerdán reggel repülőre ül a Pick Szeged férfi kézilabda csapat, amelynek csütörtökön a németországi Kielben akad teendője.

A Bundesliga 16-szoros bajnoka, a Kiel ellen játssza a 2012-es esztendő első Bajnokok Ligája mérkőzését a Pick Szeged együttese. Míg a házigazdák remek előjelekkel várják az összecsapást, hiszen jelenleg hibátlan mérleggel, tizennyolc meccsből tizennyolcat nyerve vezetik a német elit ligás férfi kézilabda bajnokságot, addig a Skaliczki-legénység nem dicsekedhet hasonló mutatókkal. A honi bajnoki ezüstérmes ugyanis – a pontvadászat legutóbbi fordulóján – csak nagy küzdelemben gyűrte le a Kecskemétet, míg a Csurgó elleni Magyar Kupa negyeddöntőn fájó vereséget szenvedett.

Mindemellett pedig nem állunk fényesen a játékos keret tekintetében sem: Zubai Szabolcs ferde hasizom sérülése továbbra is rakoncátlankodik, Nagy Norbert talp sérülése nem jött maradéktalanul rendbe, Lékai Máté térdműtétét követő gyógytornára jár, míg Törő Szabolcs combhajlítóizom húzódással bajlódik.

 

Skaliczki László, a Pick Szeged mestere nincs irigylésre méltó helyzetben a német elit csapat elleni összecsapáson:

Ha arra gondolok, hogy a Kiel elleni hazai találkozó első 30 percét követően 14 -10-re vezettünk, akkor ez adhatna okot némi optimizmusra, ám most egészen más előzmények után vágunk bele ebbe a mérkőzésbe. A sok sérült miatt nagyon nagy teher nehezedik a Buday – Sulc – Ancsin belső hármasra, akinek mind támadásban, mind pedig védekezésben topon kell lennie. Törhetjük a fejünket azon is, hogyan oldjuk meg a gyors visszarendeződést egy ilyen kiváló erőnlétben lévő, rendkívül gyors gárdával szemben.

Úgy gondolom: a jobbtól tanulni nem szégyen, és mi ezt tesszük most Németországban. Bízom abban, hogy szűken tudjuk tartani az eredményt, és egy 5-10 gólos vereséget még komoly sikerként értékelnék.

 

Ha a THW Kiel nyer a Pick Szeged ellen, akkor hatalmas lépést tesz a csoportelsőség felé.

A csütörtökön, 19 órakor kezdődő Bajnokok Ligája találkozót két horvát játékvezető: Dalibor Jurinovic és Marko Mrvica dirigálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik