Sport

Nagyszerű győri siker a kézilabda-BL-ben

A női kézilabda-Bajnokok Ligája középszakaszában 28-26-ra nyert a Győri ETO a tavalyi döntős Itxako Navarra otthonában.

Nem került könnyű csoportba a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája középszakaszában, ugyanis a tavalyi döntős Itxako Navarra, a címvédő norvég Larvik és a dán Midtjylland ellen kell küzdenie.

Az első mérkőzést rögtön egy idegenbeli bravúr reményében, Spanyolországban játszotta a magyar csapat, és nagyszerű játékkal meg is szerezte a győzelmet, visszavágva ezzel a tavalyi BL-elődöntős vereségért.

Egy éve 26-21-re kapott ki a Győr a Navarra otthonában. Az első gólt Amorim szerezte, majd jött Görbicz (2-0), innen viszont négy hazai találat hűtötte le a maroknyi magyar szurkolótábor kedélyeit.

Barbosa volt a spanyolok vezére, a hazaiak három góllal elhúztak, de szerencsére félidőre már nálunk volt az előny. A második játékrészben a két szerb játékos, Lekic és Radicevic lépett elő főszereplővé, de Görbicz sem maradt le mögöttük. Két perccel a vége előtt 3 gól volt a mieink előnye, de két buta hiba után a hajrára csak eggyel ment az ETO.

Hornyák tört be az utolsó támadásnál, szerencsére a játékvezetők hetest ítéltek, amit Görbicz értékesített. A magyar csapat nagy lépést tett a továbbjutás felé, már rögvest az első találkozón.

A másik mérkőzésen a Larvik idegenben verte a dán csapatot.

Eredmények – női kézilabda-BL
Itxako Navarra (spanyol) – Győri Audi ETO KC 26-28 (13-14)
A legjobb dobók:
Alonso 8, Barbosa 7, illetve Görbicz 10, Löke 4, Lekic, Radicevic Hornyák, Amorim 3-3
A másik meccsen:
Midtjylland – Larvik 22-26

Ajánlott videó

Olvasói sztorik