Sport

Dudás: kemény meccsek várnak ránk Törökországban

A Győri ETO futballistái is szemügyre vették kedden a nyitás napján a Látogatóközpontot, Dudás Ádámot ott faggattuk ki arról, hogy hol tartanak a felkészülésben.

Dudás Ádám, az ETO középpályása így vélekedik a csapat jelenlegi állapotáról:

– A felkészülés negyedik hetében járunk éppen, most vagyunk azon a ponton, hogy fáradunk, de már kezdünk hozzászokni a terheléshez. A törökországi edzőtábor megszokott a csapatnál, szerencsések vagyunk, hogy évről évre ki tudunk oda menni. Jó körülmények között, jó időben tudunk télen is edzeni. Mindenki várja már a szerdai indulást.

Csertői Aurél, vezetőedző elmondta, hogy jót tesz majd a játékosainak a valódi füves pályán való edzés. Dudás teljes mértékben egyetért mesterével:

– Valóban felüdülés lesz igazi füves pályán játszani a műfű után. Az én térdem különösen rosszul bírja azt a fajta terhelést, amit a kemény, gumis terepen való edzés jelent. Elég sok problémám volt és van is ebből. Az szintén jó érzés lesz, hogy Törökországban nem kell majd a mínuszok miatt úgy beöltözni az edzések alkalmával, mintha épp egy sítúrára készülnék.

A középpályás kifejezetten örül neki, hogy kemény meccseknek néznek elébe Törökországban:

– Nagyon erős ellenfelekkel fogunk kint megmérkőzni, de úgy érzem, hogy ez csak a fejlődésünk malmára hajtja a vizet. Minél erősebb csapatokkal küzdünk meg, annál jobban kirajzolódik, hogy mire vagyunk képesek, és hogy milyen játékot tudunk nyújtani, szóval személy szerint örülök neki, hogy kemény együttesek ellen játszunk majd az edzőtáborban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik