Sport

Megműtötték Kovács Katalin kezét

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos januárban ráesett a pár hónapja eltört kezére.

A molcsapat.hu keddi tájékoztatása szerint megműtötték Kovács Katalin eltört kezét. Az olimpiai bajnok kajakos még októberben, kerékpározás közben sérült meg, az akkor letört orsócsont-darab miatt a gyógyulása nagyon lassan haladt, és még január elején sem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

“Január közepén egy rendezvényre voltam hivatalos, ahol egy rossz lépés következtében elbotlottam és ráestem a korábban sérült kezemre. Ismét éles fájdalmat éreztem, és tudtam, hogy nagy a baj” – mondta a harmincegyszeres világbajnok. A beszámoló szerint Kovács akkor úgy érezte, nem lesz ideje és türelme újra végigcsinálni a rehabilitációt, kétségessé válhat az olimpiai szereplése is, de aztán egy barátja unszolására felkereste az őt megműtő professzort.

A sportoló sérült karján jelenleg csak egy kis heg látszik. Kovács elárulta: az operáció után két nappal már szinte mindenre tudta használni a kezét. Azt egyébként elő is írták neki, hogy ha lehet, minél hamarabb erőltesse és használja.

“Jelenleg a fekvenyomáson kívül szinte minden gyakorlatot meg tudok csinálni. Az erőnlétem pedig jobb, mint eddig bármikor, ezt a futásoknál és az úszásnál is érzem. Úgy gondolom ez a második esésem is kellett ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjön a kezem és most már teljesen egészségesen készülhessek az olimpiai válogatóra” – fűzte hozzá Kovács.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik