Sport

Nem tud hibázni a Volán a középszakaszban

A Sapa Fehérvár AV19 együttese harmadik mérkőzését is megnyerte az osztrák jégkorongliga középszakaszában. A székesfehérváriak a Klagenfurtot győzték le 2-1-re.

A Fehérvári Ördögök úgy várhatták a KAC együttesét, hogy a koronázóvárosiak legutóbb 2007. november 18-án nem tudtak pontot szerezni a Klagenfurt ellen hazai jégen. A Sapa mindemellett remekül kezdte az EBEL középszakaszát, a Ljubljana után a Salzburgot fektette két vállra Kevin Primeau legénysége.

Ennek megfelelően hazai rohamokkal indult a mérkőzés, majd a hetedik percben a vezetést is megszerezte a Volán, Chad Klassen pofozott be egy kipattanót. Nem örülhettünk sokáig, a feljavuló Klagenfurt ugyanis gyorsan egyenlített, Michael Siklenka közelről vette be Adam Munro kapuját. Azért így is előnnyel mehettünk az első szünetre, Vas Márton egy lövőcsel után tálalt Mihály Árpád elé, az utóbbi időben remeklő csatár pedig távolról köszönt be.

A második harmad előtt jött a hír, hogy az első harmadban ledózerolt Juray Durco enyhe agyrázkódást szenvedett, így kórházba kellett szállítani. Így a fiatal Hetényi Péter kapott több bizonyítási lehetőséget, a válogatott kapus, Zoltán öccse pedig élt is a kínálkozó helyzettel, becsülettel végezte a dolgát a védelemben.

Ami a mérkőzés alakulását illeti, a vendégek rohamoztak többet a második és a harmadik húsz perc során, ám ez csak meddő mezőnyfölény volt részükről, Munro eszén már nem sikerült túljárni. Mindenesetre az utolsó percek igen izgalmasra sikeredtek, ekkor már René Swette kapus helyett is mezőnyjátékos volt a jégen klagenfurti oldalról, a székesfehérvári védelem azonban már nem kapitulált, 2-1-es hazai siker lett a vége.

Eredmény – EBEL, középszakasz, 3. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Klagenfurt (osztrák) 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)
a magyar csapat gólszerzői: Klassen (7.), Mihály (19.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik