Sport

8 éve hunyt el Fehér Miklós

Emléke azonban továbbra is bennünk él, köszönhetően családjának, egykori nevelőegyesületének, a Győri ETO-nak, utolsó klubjának, a Benficának és természetesen a szurkolóknak.

Nagyon hosszú idő telt el azóta a január 25-i Guimaraes-Benfica portugál bajnoki találkozó óta, melyen a kiváló fiatal tehetséges magyar futballista, Fehér Miklós élettelenül rogyott a gyepre, s örökre távozott közülünk. Győrben és Portugáliában méltóképpen őrzik Miki emlékét, összegyűjtöttük Önöknek miképpen, mi így hajtunk fejet előtte, halálának 8. évfordulóján.

29-es mez

Fehér Miklós utolsó csapata a portugál Benfica volt. Tragikus és váratlan halála utána az együttes visszavonultatta a 29-es mezt, így soha többé senki nem viselheti azt a számot, melyet utoljára Miki hordott a klubnál.

Múzeum

Halálának évében 2004-ben Fehér Miklós szülei nyitottak egy múzeumot Győrben, melyben fiúk mezeivel, trófeáival, fényképeivel és egyéb relikviákkal őrzik Miki emlékét.

Szobor

Egy évvel Miklós halála után a Benfica labdarúgó csapata a klub otthonában, az Új Katedrális-stadionban mellszobrot állítatott a focistának. A bronzból készült méretarányos művet, melyet Domingos Soares Franco alkotott, az egyesület elnöke, Luis Filipe Vieira és a néhai futballista szülei és testvére leplezték le.

Emléktorna

2004 óta minden évben megrendezik Győrben a Fehér Miklós nevével fémjelzett emlékkupát, melyen neves csapatok, híres sportolói vesznek részt, s a bevétel minden esetben jótékony célra ajánlják fel.

Akadémia

Nevelőegyesülete, a Győri ETO FC szintén mindent megtesz azért, hogy méltóképpen őrizzék egykori játékosuk emlékét, s a fiatal futballisták elé nem is lehetne arra érdemesebb példaképet állítani, mint Fehér Mikit, így 2007 januárjában megkezdte működését a Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium, melyben utánpótlás-nevelés folyik. 2008 szeptemberétől Fehér Miklós Gimnázium és Kollégiumként, napjainkban pedig már Fehér Miklós Akadémia néven működik.

Szerdán késő délután a Szabadi úti új köztemetőben Fehér Miklós sírjánál a Győri ETO tagjai és a szurkolók közösen emlékeznek meg a 24 éves korában elhunyt focistáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik