Sport

Dudás gólja dobogós lett

„Az év gólja 2011” díj második helyezettje a győri Dudás Ádám Videotonnak lőtt gólja lett. A szakértői szavazás azt is jelenti, hogy a hazai labdarúgó bajnokság legszebb találata volt ez a gól.

A FourFourTwo magazin által meghirdetett „Az év gólja 2011” díjat Gera Zoltán Hollandia elleni első találata érdemelte ki, a második a győri Dudás Ádám Videotonnak lőtt gólja, a harmadik pedig Dzsudzsák Balázs még PSV-játékosként elért jobblábas találata az AZ Alkmaar ellen.
Az ünnepélyes díjátadást tegnap tartották az óbudai Symbol Étteremben. A szakértői szavazás azt is jelenti, a hazai labdarúgó bajnokság legszebb találata az a gól, amely eldöntötte a Videoton elleni rangadót.

A magazin által hagyományteremtő szándékkal életre hívott díjra minden magyar pályán szerzett, vagy a világon bárhol magyar játékos által 2011-ben elért góllal lehetett pályázni, bármelyik osztályból, amatőr meccsen szerzett gólokkal csakúgy, mint öregfiúk-találkozón rögzített találatokkal. A beérkezett videók közül a FourFourTwo magazin szakértői állítottak össze egy tíz gólból álló listát, amelyet egykori gólkirályokból álló tíztagú zsűri rangsorolt.

A zsűri elnöke a magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős Nyilasi Tibor volt, és a zsűri tagja volt még a háromszoros magyar gólkirály Détári Lajos, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüst- és bronzcipős Dunai Antal, magyar gólkirály Dzurják József, a háromszoros magyar gólkirály, európai ezüstcipős Fazekas László, a KEK-gólkirály Göröcs János, a világbajnokságok történetének leggyorsabb mesterhármasát szerző Kiss László, a magyar és ciprusi gólkirály, a holland góllövőlistán második Kiprich József, a magyar gólkirály és UEFA-kupa-gólkirály Szabó József, valamint a magyar gólkirály, európai ezüstcipős Várady Béla.

A zsűri döntése alapján a végső sorrend a következő volt:
1. Gera Zoltán első gólja a hollandok ellen (Hollandia–Magyarország, Eb-selejtező, március 29.)
2. Dudás Ádám (Győri ETO–Videoton, NB I, október 23.)
3. Dzsudzsák Balázs (AZ Alkmaar–PSV, holland bajnokság, február 12.)
4. Tőzsér Dániel (Genk–Standard Liége, Belga Szuperkupa-döntő, július 21.)
5. Gera Zoltán második gólja Hollandia ellen (Hollandia–Magyarország, Eb-selejtező, március 29. )
6. José Luque (Diósgyőr–Siófok, NB I, augusztus 28.)
7. Király Patrik (Videoton Puskás Akadémia–Tatabánya, NB II, szeptember 12.)
8. Jeremiás Gergő (Mezőkövesd–Cegléd, NB II, május 1.)
9. Szabics Imre (Magyarország–Svédország, Eb-selejtező, szeptember 2.)
10. Álvaro Brachi (Videoton–Diósgyőr, NB I, augusztus 6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik