Sport

Variációk a továbbjutásra

Pénteken este a középdöntőbe jutásért lép pályára a Mocsai legénység a sportág jelenlegi egyeduralkodója, a francia csapat ellen. Mi kell a továbbjutáshoz?

A szerbiai Európa-bajnokság újvidéki csoportjának szerdai mérkőzésén a magyar válogatott óriási bravúrt végrahajtva 24-24-es döntetlent ért el a spanyol válogatott ellen. Pénteken a csoport záró mérkőzésén az orosz-spanyol találkozót követően lép pályára a magyar válogatott, így tudni lehet majd, hogy milyen eredmény ér továbblépést. Íme a variációk a továbbjutásra:

Ha az oroszok – akik olimpiai álmuk életben tartásáért játszanak – kikapnak a spanyoloktól, akkor a magyarok, függetlenül a franciák elleni esti mérkőzés eredményétől, már középdöntősök.

Orosz-spanyol döntetlen esetén a magyarok csak akkor lépnek tovább, ha kevesebb mint négy góllal kapnak ki a franciáktól vagy pontot szereznek. Négygólos vereség esetén az orosz és magyar együttes között az dönt majd, melyikük lőtt összesen több gólt a csoportkörben.

Ha az orosz-spanyol találkozón előbbiek győznek, a magyarok csak akkor lesznek középdöntősök, ha minimum döntetlent érnek el a franciákkal szemben.


Mocsai Lajos
csütörtökön délelőtt szabad programot adott játékosainak, fél hattól videó, este héttől pedig edzés szerepel a programban.

A részleges ferdehasizom-szakadással kezelt Zubai Szabolcs állapota javult, bár a spanyolok elleni szerda esti döntetlen után – ahogy megjegyezte – fájt mindene, de jelezte pénteken jobban lesz, mint ahogy szerdán volt.

Férfi Európa-bajnokság, C-csoport:

Pénteken rendezik:

Oroszország-Spanyolország 18:15 ó
Magyarország-Franciaország 20:15 ó

Hétfőn játszották:

Spanyolország-Franciaország 29-26
Magyarország-Oroszország 31-31

Szerdán játszották:

Magyarország-Spanyolország 24-24
Franciaország-Oroszország 28-24

Az állás:

1. Spanyolország 3 pont, (53-50)
2. Franciaország 2 (54-53),
3. Magyarország 2 (55-55),
4. Oroszország 1 (55-59)

Az első három jut a középdöntőbe, és találkozik majd a biztos továbbjutó horvát, valamint az izlandi-norvég-szlovén hármasból a két jobbikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik